Red Bull zoekt Nederlander voor pitcrew

De snelste pitstop in de geschiedenis van de Formule 1 werd gemaakt door Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen zoekt nu een teamgenoot door middel van een online challenge. De snelste mag tijdens een Grand Prix meedoen met het team.

Pitstop Red Bull
  • Afbeelding van Max Verstappen Max Verstappen
  • Afbeelding van Red Bull Racing Red Bull Racing

Van 27 juli tot en met 6 september houdt Red Bull Racing de online 'Pitstop Challenge'. In de game moet je proberen zo snel mogelijk de banden van de auto van Max Verstappen of Alex Albon te vervangen. Ter illustratie: het team van Max deed dat in Brazilië vorig jaar tijdens de GP in een ongelooflijke 1,82 seconden. Genoeg voor Max Verstappen om de race te winnen, maar voor het team ook een wereldrecord.

De challenge van de Red Bull mag dan wel online zijn, de uitbetaling is wel in real life. De winnaar van de challenge mag tijdens een Grand Prix meetrainen met de echte pitcrew van Red Bull Racing. Daarnaast mag de winnaar ook nog iemand meenemen naar de Grand Prix. Zeker in 2020 een mooie prijs in een jaar waarin vrijwel niemand kan zeggen dat hij bij een Formule 1-race aanwezig is geweest (hoewel we niet weten wanneer de Grand Prix is waar de winnaar naartoe gaat, kan natuurlijk ook 2021 zijn).

De Pitstop Challenge is te vinden op www.redbull.nl/pitstop.

Autosport
  • Red Bull Content Pool