McLaren Senna LM nog exclusiever: deze is stuk

Pijnlijk nieuws voor liefhebbers van oranje (pardon papaya) McLarens Senna LM. Dit exemplaar is afgelopen weekend een stukje korter geworden op een weggetje buiten Monaco.

McLaren Senna LM

Omdat de McLaren Senna met zijn 1.198 kilogram en 800 pk niet bruut genoeg was, maakte het Britse bedrijf een nog wat potentere versie, de Senna LM. Met een papayakleurige lak en nog wat meer pk's (niemand weet exact hoeveel) was het uiteraard een nog duurdere aankoop. Voor één koper is de auto afgelopen weekend nóg wat duurder geworden: hij kopte met zijn hypercar een paal in La Turbie.

De weg naar Monaco is mooi en kronkelig met verschillende diepe afgronden en andere gevaren. Desondanks, of juist daarom, nodigen de asfaltslierten die van en naar het prinsdom leiden uit tot het instampen van het gaspedaal. Een van de bezitters van een McLaren Senna LM liet zich leiden door die lokroep en overschatte zijn grip een beetje.

Bij een bocht ramde de Macca een Peugeot en een paal. Dat klinkt vervelend, maar in ieder geval is een paal geen diepe afgrond. Het aangezicht van de Senna LM en het ego van de bestuurder liepen flinke schade op. Maar de inzittenden van beide wagens bleken ongedeerd. Insiders fluisteren dat de auto van voormalig F1-coureur Adrian Sutil is, maar niemand weet wie de bestuurder op het moment van het ongeval was.