Kia steekt stekker in Sorento: dit is Kia Sorento PHEV

De jacht op de Mitsubishi Outlander PHEV is definitief geopend nu Kia ook met een PHEV van de Kia Sorento komt. Na de hybride Sorento is het de tweede versie met deels elektrische aandrijving en er is nog steeds plek voor zeven inzittenden.

Kia Sorento PHEV

Nog steeds is de Kia Sorento een van de bestgelijnde SUV's op de markt. Dan is het een welkome aanvulling om er een stekkerversie van te maken, want kortere stukken op batterijen rijden is goedkoop, stil en vooral schoon (ter plekke dan). De 1,6 liter T-GDI (turbocharged gasoline direct injection) levert 180 pk vermogen en 265 Nm koppel. Daarnaast is er de elektromotor van 66,9 kW en 304 Nm koppel. Het systeem draait op een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijenpakket. Gecombineerd is de auto daarmee goed voor 265 pk en 350 Nm. De vier wielen worden aangedreven via een zestrapsautomaat.

Dankzij de elektromotor kan de Sorento PHEV ook geheel elektrisch rijden. Kia heeft nog niet onthuld hoe ver de auto dan komt. Ze verwachten de waarden tegen de verkoopstart in 2021 te kunnen melden.

Zoals het een Kia betaamt is de Sorento ook weer rijkelijk uitgerust. Het infotainment met touchscreen ondersteunt zowel Apple Carplay als Android Auto en heeft een 12 speaker Bose surround sound systeem. Zoals gezegd komt de Sorento PHEV in 2021 naar Europa.