Mitsubishi Vision Ralliart Concept is precies zo sneu als verwacht

Onze donkerbruine vermoedens zijn helaas bevestigd. Mitsubishi's meest extreme interpretatie van de Ralliart revival is niets meer dan een Outlander met een bodykit.

Mitsubishi Vision Ralliart Concept is precies zo sneu als verwacht

Mitsubishi hangt al even aan een zijden draadje. Het ooit zo trotse merk werd na jaren ploeteren en een schandaal over verbruikcijfers ingelijfd bij de Renault-Nissan Alliance, maar heeft zich sindsdien nog niet op weten te trekken.

Waar Mitsubishi ooit synoniem was voor rallysuccessen en betrouwbare trucks is het merk nu grotendeels vergeten. Het gebrek aan inspirerende modellen is zelfs zo groot dat de aandeelhouders gesmeekt hebben om de terugkeer van de iconische Lancer Evolution.

Ralliart revival

Zo ver is het echter niet gekomen. In plaats van te investeren in een serieuze sportwagen als halo car is de top van Mitsubishi ervan overtuigd dat het koperspubliek zit te wachten op dezelfde dodelijk saaie crossovers en SUVs, maar dan met een opvallend stickerpakketjes. Hiervoor werd de Ralliart motorsport divisie na tien jaar weer in het leven geroepen.

Ralliart Concept

De bestickerde varianten van modellen als de Pajero Sport en Triton pickup waren echter maar een voorzet. Het echte spektakelstuk was een extreme concept car die Mitsubishi zou onthullen op de Tokyo Auto Salon. De wagen zou het imago van het merk een nieuwe impuls gaan geven. De teaser stelde echter al meteen teleur. Een neppe diffuser met een groot Ralliart-logo op een SUV-achtige kont deed ons erg weinig.

Pimp My Outlander

In de aanloop naar de Tokyo Auto Salon heeft Mitsubishi foto's van de 'veelbelovende' concept car vrijgegeven. De beelden hebben onze cynische vermoedens helaas dubbel en dwars bevestigd. De hoopvol genaamde Vision Ralliart Concept is weinig meer dan een Outlander met een setje nieuwe bumpers, brede wielkasten, 22-inch wielen en grotere remmen. Het Formule 1-achtige centraal gemonteerde mistlampje kan ons helaas niet overtuigen.

Gefaalde wederopstanding

De Vision Ralliart zal zijn stand delen met de nog tammere Outlander Ralliart Style, een standaard model met een stickerpakketje. Het is alsof Mitsubishi het falen van de wederopstanding van Ralliart probeert te onderstrepen. Het label waaronder ooit vier opeenvolgende WRC-titels en elf Paris-Dakar overwinningen behaald werden verdient toch veel beter.

Nieuws
  • Mitsubishi, Mitsubishi UK