Subaru geeft iconische Legacy nekschot

Het is over en uit voor de middenklasser van Subaru. De toegenomen focus op SUVs, crossovers en EV's maken de traditionele sedan zelfs in Noord-Amerika niet meer rendabel. 

Subaru geeft iconische Legacy nekschot

Het is misschien niet een auto waar de gemiddelde petrolhead snel bij stil staat, maar de Subaru Legacy was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk. Met de volwassen sedan bewees Subaru begin jaren '90 dat het serieus genomen moest worden.

De Japanners waren niet lange tevreden met het produceren van eigenaardige buitenbeentjes zoals de Leone. Bovendien trapte de Legacy Subaru's lange carrière in de topklasse van het WRC af. Zo was het de Legacy die in 1993 het debuut van ene Colin McRae mogelijk maakte.

Vlaggenschip op de achtergrond

De Legacy bleef lange tijd het vlaggenschip van Subaru, ondanks de groeiende populariteit van kleine broertje Impreza. Net als elke grote, traditionele sedan zonder 'premium' badge verdween het model echter langzaam naar de achtergrond.

De grootste concurrentie kwam uiteindelijk uit eigen stal: met de opgehoogde en van plastic panelen voorziene Legacy Outback hadden de Japanners namelijk een ware hit te pakken. In 1999 werd de stoere stationwagon al een eigen model. Twee jaar eerder kreeg -ie gezelschap van de Forester, Subaru's eerste SUV. Beide modellen begonnen al snel het marktaandeel van de Legacy voor zichzelf te veroveren.

Einde verhaal

Na 35 jaar heeft Subaru eindelijk moeten toegeven dat de Legacy niet meer van deze tijd is. De zevende generatie van de bescheiden sedan werd sinds 2020 alleen nog maar verkocht in de Verenigde Staten en Canada.

Afgelopen jaar verkocht Subaru of America slechts 25.510 exemplaren van de Legacy. Van de Outback werden er meer dan vijf keer zoveel verkocht (161.814). De Forester bleef 'steken' op 152.566 exemplaren.

De zevende en laatste generatie Legacy.

De Legacy wordt op dit moment alleen nog geproduceerd in het Amerikaanse Lafayette, Indiana. Daar komt binnenkort dus een einde aan. Subaru geeft de sedan tot het einde van 2025 voordat de stekker eruit getrokken wordt.

Een vervanger staat uiteraard niet gepland. In plaats daarvan zal het merk zich gaan richten op het uitbreiden van het volledig elektrische aanbod. Op dit moment verkoopt Subaru alleen de Solterra, een omgekatte Toyota bZ4X.

Nieuws
  • Silverstone Auctions, Subaru