Amerikanen starten petitie voor M3 Touring

Amerikaanse BMW fans zijn een petitie gestart om de nieuwe M3 Touring naar de States te halen. En als het even kan graag met een handgeschakelde versnellingsbak.

Amerikanen starten petitie voor M3 Touring

In 2022 zal BMW voor het eerst een M-variant van de 3-serie Touring op de markt brengen. Meer dan twintig jaar na het doodgeboren prototype van de E46-generatie in 2000 krijgt de stationwagon eindelijk een hete versie. En dat maakt nu al hebberig.

In het land van enorme pickups en gigantische SUV's zijn ze ook erg enthousiast. Hardcore BMW fans in Amerika hebben geen trek in een X5 of X6 M en proberen uit alle macht de M3 Touring naar the States te krijgen. Omdat stationwagens een uitstervend ras zijn aan de andere kant van de grote plas laten merken als BMW en Mercedes ze liever thuis. Alleen Audi breekt met de trend door de RS6 alleen als wagon aan te bieden.

Drie pedalen

Een petitie op change.org gestart door gebruiker Kian A. probeert daarom 5,000 handtekeningen te verzamelen om BMW USA er toch van te overtuigen om de auto te importeren. Terloops vraagt hij of BMW toevallig ook een versie met drie pedalen aan zou willen bieden.

Ondanks dat het merendeel van het land compleet in de war raakt van een H-patroon, zijn Amerikaanse snelheidsfreaks namelijk dol op het roeren met een pook. De fascinatie met handbakken was in 2006 zo groot dat BMW speciaal voor de Amerikaanse markt een handgeschakelde zesbak aanbood voor de E60 M5. De rest van de wereld moest het doen met de semi-automatische SMG III. De E60 M5 Touring kwam er toen echter niet.

Goed op weg

De petitie heeft al veel steun gekregen. Op het moment van schrijven hebben 2941 BMW-liefhebbers de petitie getekend. BMW USA heeft nog niet gereageerd op de ludieke actie.