F*cking finally: BMW M3 Touring is onderweg

Dames en heren, het is zo ver: de beste BMW ooit is onderweg. Het Duitse merk is eindelijk overstag en gaat een M3 bouwen voor mensen die ook graag een nuttige auto hebben. De M3 stationwagen, oftewel Touring zit in de pijplijn.

BMW M3 Touring

Na een reeks van onbegrijpelijke beslissingen (we noemen onder andere voorwielaandrijving, standaard ogende elektrische auto's en GIGANTISCHE nieren) is er weer eens een correcte beslissing genomen in de boardroom van München: er komt een BMW M3 Touring. Het is voor het eerst dat er een Touring-versie van de M3 komt. Nog nooit bouwde BMW zijn mooiste gewone auto om tot een potente reus, maar inmiddels wordt er al getest met een prototype.

De PR-afdeling kon kennelijk ook niet wachten om het nieuws met de wereld te delen en ze lieten een teaserfoto maken. Normaal skippen we teasers altijd als leg day, maar een M3 Touring is een uitzondering waard.

Veel details over de auto krijgen we nog niet, behalve een ronkende tekst en een foto. Op de M3 Sedan hoeven we nog maar een paar weken te wachten, die komt in september. Dan komt de M4 Cabriolet volgend jaar, maar wanneer de M3 Touring komt is nog niet bekend. Het testen van een prototype begint binnenkort en kennelijk wilde BMW de spionagefotografen voor zijn.

Natuurlijk krijgt de Touring dezelfde Twinturbo zes-in-lijn als de BMW M3 in het vooronder. De looks zullen overeenkomen met extrabrede wielkasten en dikke banden. Maar achterop zit dan de handige en beeldschone lijnvoering van een Touring. U merkt, we zijn een beetje bevooroordeeld. Maar wat wil je, als dit gebeurt. BMW durfde het hiervoor alleen twee keer te doen bij de M5, maar nu komt dan eindelijk de M3 Touring. En okay, u zou ook een M340i Touring kunnen nemen, maar ja, dat is het toch net niet.

Wij zijn even een straatje Staatsloten aan het kopen.