Perfectie: GTO Engineering Ferrari 250 GT SWB 'Revival'

Wat Singer is voor Porsche en Eagle voor Jaguar is GTO Engineering voor Ferrari. Met de 250 GT SWB 'Revival' zetten ze zeer smakelijke auto neer.

Perfectie: GTO Engineering Ferrari 250 GT SWB 'Revival'

We kennen de formule zo onderhand nu wel: pak een klassieker van een jaar of 50 oud, verbeter alle zwaktes maar behoud het originele karakter. Deze aanpak staat ook wel bekend als restomodding. Dat kan ver gaan.

Bij bedrijven zoals Singer blijft er bijvoorbeeld weinig van de originele Porsche over in de drang naar verbetering. Anderen blijven er wat conservatiever in, zoals het Britse Eagle, dat prachtige reïnterpretaties van de Jaguar E-Type maakt zonder teveel te moderniseren.

GTO Engineering

Het Amerikaanse GTO Engineering valt meer in die laatste categorie. CEO Mark Lyon heeft dan ook een hekel aan het woord restomod. Hij gebruikt liever 'revival'.

De Ferrari-specialisten gebruiken net zoals Eagle een originele donorauto en verbeteren deze met moderne technieken. Zo kun je een klassieke Fezza rijden zonder je druk te maken om een kokende motor en onverklaarbare olielekkages.

Custom-made

Met de 250 GT SWB 'Revival' heeft GTO Engineering haar paradepaardje neergezet. De auto wordt gebouwd op basis van de kas van een 250 GT of 330 GT en wordt volledig aangepast op de eisen van de eigenaar.

Alle benodigde onderdelen worden liefdevol gerestaureerd, of wanneer nodig op basis van originele tekeningen opnieuw gefabriceerd. GTO Engineering hierbij gebruik van moderne materialen, geavanceerde 3D-modellering en CNC-machines, zodat het nieuwe onderdeel beter is dan het af fabriek ooit had kunnen zijn.

Meerdere smaakjes

De klant heeft de keuze uit een 3,0, 3,5 of 4,0 liter V12 gekoppeld aan een handgeschakelde vier- of vijfversnellingsbak. De motor vergt minimaal 300 manuren om te voltooien. Afhankelijk van de wensen van de klant kan het zelfs nog langer duren.

De 'Revival' kan opgebouwd worden als comfortabele cruiser, sportieve bochtenridder of zelfs een historische Competitizione racer. Daarbij heeft de gelukkige koper de keuze om de auto historisch verantwoord te houden of moderne luxe als airconditioning, USB-poorten en elektronische differentiëlen te laten installeren.

Even geduld

Je moet geen haast hebben als je in de markt bent voor een 'Revival'. Afhankelijk van de staat van de auto en de wensen van de klant duurt het hele proces tussen de 12 en 18 maanden.

De kosten liggen tussen de 916,000 en 1,023,000 euro exclusief donorauto. GTO Engineering heeft er tot nu toe 30 gebouwd. Mocht je de middelen en een oude Ferrari hebben dan kun je nog steeds een order plaatsen.

Cargasm
  • GTO Engineering