20,000 toeschouwers bij Eifel Grand Prix Nürburgring

Wil je Max Verstappen toch nog een keer live zien dit jaar? Grijp je kans. De Nürburgring zal volgende maand 20,000 toeschouwers toelaten voor de Grand Prix van de Eifel, zo lang het aantal besmettingen binnen Duitsland niet stijgt. De tribunes worden speciaal ingericht op de corona-maatregelen.

20,000 toeschouwers bij Eifel Grand Prix Nurburgring

De Formule 1 komt langzaam weer op gang. Nadat het complete verbod op toeschouwers voor de Grand Prix van Italië al opgeheven werd is de sport bezig de aantallen gestaag te verhogen. Op Mugello waren er per dag al 2880 tifosi aanwezig om de 1000ste Grand Prix te vieren en voor de Grand Prix van Turkije in november wordt 100,000 man verwacht.

Return of the Ring

Daartussen hebben we eerst nog een race op de GP-Strecke van de Nürburgring, een circuit dat na zeven jaar afwezigheid zijn rentree maakt. Als eerste op de door corona-gewijzigde kalender zal de baan grote aantallen toeschouwers toestaan. Met de medewerking van de lokale overheid mag de organisator 20,000 tickets verkopen.

De raad van het district Ahrweiler waar de Nürburgring gelegen is legt uit: "Het toestaan van 20,000 fans valt binnen het oordeel van de staat dat tot 20% van de capaciteit voor grote sportevenementen toestaat als besmettingscijfers niet opvallend hoog zijn en de openbare infrastructuur het toestaat om voldoende afstand te houden."

Corona-piek

De normale capaciteit van 100,000 wordt gebruikt om door middel van afgesloten vakken en gemarkeerde zitplaatsen de 1,5 meter afstand te garanderen. Verder wordt er bij de ticketverkoop geen contant geld aangenomen en zijn gezichtsmaskers verplicht op het gehele terrein.

Het is te hopen dat de besmettingscijfers binnen de staat de komende tijd stabiel blijven of zelfs dalen. Zo niet dan trekt Ahrweiler zonder pardon de toestemming weer in. Wat er dan met de verkochte kaartjes gebeurd is nog niet bekend.

Lekker dichtbij

De Grand Prix van de Eifel is na de race op Spa-Francorchamps het makkelijkst om te bezoeken. De 'Ring ligt lekker dicht bij de grens en ligt in een prachtige omgeving, wat het de trip ook nog eens de moeite waard maakt voor een mini-vakantie.

Daarnaast is het circuit met z'n snelle bochtencombinaties een ideale arena voor de Red Bull van Max Verstappen, zo lang ie heel blijft tenminste. De Mercedessen zouden het er net zoals op Silverstone en Mugello zomaar eens moeilijk kunnen krijgen.

Wat ons betreft is dit dus een uitgelezen kans om live Formule 1 te gaan kijken. De Grand Prix van de Eifel wordt verreden van 9 to 11 oktober.