McLaren 765LT nog sneller dan verwacht

De snelste LT ooit is hier! De 765LT breekt records voor de Super Series van de Britse supercarbouwer. De gelimiteerde run van 765 exemplaren is al bijna uitverkocht.

McLaren 765LT nog sneller dan verwacht

McLaren heeft vandaag de officiële cijfers voor de 765LT gepresenteerd. De ultieme versie van de Super Series blijkt sneller dan verwacht. Belangstelling voor de auto is dan ook groot: het merendeel van de auto's is al verkocht.

7,0 seconden naar de 200

Het meest in het oog springende cijfer is die waar het persbericht van McLaren mee opent. De originele verwachting was dat de 765LT er 7,2 seconden over zou doen om de 200 aan te tikken. Uiteindelijk blijkt de auto twee tienden van een seconde sneller dan McLaren had gedacht. Ook op de quarter mile presteert de auto met een tijd van 9,9 seconden boven verwachtingen.

Dat indrukwekkend lage getal wordt mogelijk gemaakt door een gekietelde variant van de M408T vierliter twin turbo V8. De motor is een verre afstammeling van de Nissan VRH35L Le Mans motor en produceert 765 pk en 800 newtonmeter koppel. Op een gewicht van 1229 kilo, 80 minder dan de standaard 720S, lever dat zeer indrukwekkende cijfers op. De McLaren knalt in 2,8 seconden van nul naar honderd en is pas bij 330 kilometer per uur uitgezongen. Een actieve achtervleugel zorg ervoor de brute power enigszins beteugeld wordt.

MSO Strata

Elke 765LT wordt met de hand gebouwd in het McLaren Technology Centre in Woking. Net zoals met andere modellen kan de auto via McLaren Special Operations compleet naar wens van de klant uitgevoerd worden. McLaren deelt een voorbeeld van een dergelijke auto die met het "Strata"-thema is uitgerust. Dit thema is geïnspireerd op de skyline van een grote stad tijdens een zonsondergang.

De basiskleur is Azores Orange, maar de neus en de flanken zijn voorzien van verschillende contrasterende lagen Memphis Red en Cherry Black, die op de deuren in elkaar overgaan. Ook de remklauwen worden meegenomen: aan de voorkant zijn ze uitgevoerd in Volcano Red, op de achteras zijn ze Azores Orange. Aan de binnenkant is ook aan het kleurenschema gedacht met MSO Bespoke-opties, inclusief oranje geperforeerde stoelen en een uit de racerij afgeleid drinksysteem in Memphis Red.

Uitverkocht

Mocht je de €413.000 die de 765LT in Nederland op moet brengen klaar hebben liggen dan vis je helaas achter het net. Voor 2020 zijn alle auto's uit de tot 765 exemplaren gelimiteerde productie al vergeven. Voor de productie van volgend jaar is er al veel meer interesse dan er auto's te verkopen zijn.

Cargasm
  • McLaren