Coureurs: 'reverse grids nemen waarde F1-overwinning weg'

De geplande reverse grid-regels voor 2021 vallen bij het merendeel van de huidige coureurs niet in de smaak. Het kunstmatig opschudden van de startvolgorde zou de waarde van een Grand Prix overwinning omlaag halen.

Coureurs: 'reverse grids nemen waarde F1-overwinning weg'

Na de waanzinnige race op Monza pakte F1-topman Ross Brawn de kans om de plannen voor reverse-grid races weer op te rakelen. Het voorstel was door Mercedes reeds geblokkeerd in de aanloop van het huidige seizoen.

Voor 2021 kan Brawn door de nieuwe Concorde Agreement de plannen echter zonder Mercedes' medewerking doordrukken als er een meerderheid van de teams voor is. De plannen worden door de huidige rijders echter niet bijzonder enthousiast ontvangen.

Daniel Ricciardo

Renault-rijder Daniel Ricciardo opent het vuur op het reverse grid-concept:

"Ik maak me zorgen dat als we op een kunstmatige het veld opschudden iedere rijder een F1-overwinning kan krijgen. Zal de waarde van een F1-overwinning dan hetzelfde zijn als die nu is? Het is moeilijk want we willen meer spannende races, maar het is nog steeds F1 en ik denk dat voor iedereen die de grote trofee vasthoudt het een bepaalde waarde moet hebben. Misschien zou een reverse grid die waarde wat verminderen."

Daniel Ricciardo

Sergio Perez

Ricciardo kreeg bijval van Racing Point-coureur Sergio Perez:

Ik zag een quote van Toto Wolff hierover, waarin hij zei dat de Formule 1 geen WWE [show worstelen] is. Daar ben ik het mee eens. Ik denk dat het probleem in de Formule 1 de ongelijkheid is tussen de teams, iets waar ze hard aan werken om op te lossen voor 2022, hopelijk gebeurt dat. Ik vind niet dat de Formule 1 zo'n kunstmatig iets nodig heeft om de race op te schudden. Ik denk dat als je een reverse grid race wint dat het niet hetzelfde voelt als een Grand Prix overwinning. Ik denk niet dat het een goed idee is voor de sport.

Sergio Perez

Max Verstappen

Ook Max Verstappen heeft geen trek in het plan:

"Ik vind het niks. Het is kunstmatig en alleen om een show te creëren, iets waar de Formule 1 volgens mij niet voor staat. Het is gewoon niet mijn ding. De snelste auto zou voorop moeten staan. Dat is waar iedereen voor werkt dus waarom zou je proberen om de show te manipuleren? Aan het eind van de dag zullen de auto's waarschijnlijk toch op dezelfde plek terechtkomen, maar het is gewoon niet waar de Formule 1 om gaat. Het moet gaan om pure prestaties en daar werk je voor. Je wil het meest dominante en competitieve team zijn en je wil op de eerste rij starten.

Max Verstappen

Carlos Sainz Jr.

McLaren's Carlos Sainz Jr. twijfelt nog:

"Ik hink nog op twee gedachten eigenlijk, ik heb nog niet besloten. Ik ben nieuwsgierig en wil graag weten wat er zou gebeuren in de Formule 1 met reverse grids. Ik denk dat ik de nieuwsgierigheid heb om het een keer te proberen om te zien hoe het gaat, Ik wil zien hoe het de boel spannnder maakt en wat er gebeurt met de F1 in het algemeen als je dat format introduceert."

Carlos Sainz Jr.
Nieuws
  • Renault Sport F1