'Hamilton tekent Mercedes contract tot 2023'

Lewis Hamilton staat op het punt om een nieuwe contract te tekenen bij Mercedes Petronas F1, aldus de Daily Mail. De Britse krant meldt dat Hamilton een flinke vermindering van zijn salaris zal krijgen.

'Hamilton tekent Mercedes contract tot 2023'

Lewis Hamilton ligt op koers om de meest succesvolle Formule 1 coureur aller tijden te worden. Zonder enige reële tegenstand gaat de af en toe controversiële Brit ook dit jaar weer met de titel aan de haal. Aangezien de regels volgend jaar door de coronacrisis nagenoeg niet veranderen heeft het er alle schijn van dat Hamilton op acht titels komt te staan, meer dan wie dan ook.

Al dat succes komt natuurlijk met een prijskaartje. Voor dit jaar is dat rond de 40 miljoen euro. Lewis' contract loopt echter af aan het einde van het seizoen, dus er moet opnieuw onderhandeld worden. Gezien zijn dominantie heeft de Brit goede kaarten in handen om zichzelf ook op financieel gebied vooruit te helpen.

2023

Zo denkt ook de Engelse publicatie Daily Mail. Naar aanleiding van een uitspraak van voormalige Mercedes F1 teambaas Ross Brawn denkt de krant er vrij zeker van te zijn dat Hamilton bij zal tekenen voor nog eens drie jaar. Zijn salaris zou daarbij vanwege zijn succes alsnog met ongeveer €4 miljoen omhoog gaan, maar dat is veel minder dan Lewis had geëist.

Volgens de geruchten moet Mercedes in totaal 120 miljoen pond neertellen voor de diensten van vocale vertegenwoordiger van gelijkheid en diversiteit en het milieu. Dat betekent dus 40 miljoen per jaar, omgerekend 43,9 miljoen euro. Mercedes had aanvankelijk slechts €22 miljoen willen betalen vanwege de financiële gevolgen van de corona-perikelen, maar de schade valt klaarblijkelijk wel mee.

De toekomst

Het nieuwe contract van Hamilton zou de geruchten dat Mercedes het team wil verkopen de kop in drukken. Ook schetst het een duidelijk beeld van de visie van het team. Lewis wordt nog steeds gezien als een grote factor in het succes van het merk, in tegenstelling tot Valtteri Bottas, die blij mocht zijn met een verlenging van een jaartje. De Fin verdient dan ook een schamele €8 miljoen per jaar bij de Schwarzpfeilen.

Hoe dominant de Hamilton/Mercedes combinatie zullen zijn na 2021 valt nog te bezien. De compleet nieuwe technische regels en budget cap zouden voor een opschudding kunnen zorgen, al hebben we in 2017 al gezien dat een grote technische verandering geen probleem hoeft te zijn voor de Brits/Duitse formatie. In ieder geval zal Max Verstappen er nog een hele kluif aan hebben.

Nieuws
  • Mercedes Petronas F1