Max Verstappen: 'Ik had mazzel in Sotsji'

Max Verstappen kon gisteren eindelijk weer eens naar het podium na een Formule 1 Grand Prix. In het Russische Sotsji hield zijn motor het de volledige race uit en kon hij op het tweede treetje plaatsnemen, tussen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in. "Ik had wel geluk."
Max Verstappen

In tegenstelling tot voorgaande jaren gebeurde er afgelopen weekend in Sotsji van alles. Al tijdens de kwalificatie ging het voor Lewis Hamilton bijna mis, na een schuiver van Sebastian Vettel had de Brit bijna geen tijd meer over om zich te kwalificeren. Uiteraard reed hij het perfecte rondje alsnog en pakte hij pole position.

Toen kwam de start van de race waar bleek dat Hamilton een tweetal onreglementaire proefstarts had gemaakt. Dat leverde hem in het totaal tien seconden tijdstraf op. Desondanks wist Lewis de derde plek te bereiken in Sotsji, maar hij eindigde wel achter Max Verstappen.

Blij

Het feit dat Verstappen tussen de twee Mercedessen eindigde, verheugde Max Verstappen in ieder geval zeer. "We splitten de Mercedessen, niet slecht!", riep Max over de boordradio meteen na het passeren van de finish. Later tijdens het interview heeft hij over het geluk dat hij had bij de start.

"Bij de start viel het me op dat ik niet zo goed van de startplaats weg kwam. Het kostte me wat moment en toen had ik bij de eerste bocht nauwelijks grip. Ik moest door de noodweg [en de chicane] terugkomen op de baan. De eerste bochten waren echt lastig, en met mazzel kwam ik zonder moeilijkheden door de chicane naast de baan. Daar heb ik echt geluk gehad." aldus Max. Dat geluk had Carlos Sainz overigens niet, hij miste de bocht en reed zijn linker voorwiel van de auto tegen een betonnen muurtje.

Safety Car

De safety car-situatie die volgde om de rommel van de auto van Sainz (en die van de verderop gecrashte Lance Stroll) op te ruimen zorgde ervoor dat de banden afkoelden. Max: "Daardoor was ik op mijn medium-banden een beetje langzaam. De rijdersbalans in de auto was niet optimaal. Toen we later van band wisselden werd de auto wat concurrerender. Als het je op een band lukt om een Mercedes achter je te houden, dan mag je altijd tevreden zijn."

Volgens Max kon hij zich daarna richten op zijn eigen race. "Ik heb niet op Lewis gelet, hij lag achter me." Normaal gesproken zou hij dat altijd wel doen, maar "We hadden een solide tempo en dat was genoeg voor de tweede plek."

Verstappen is blij en denkt dat hij en het team het beste uit de auto hebben gehaald en zo ook het optimale resultaat uit de race hebben meegenomen. "Zo zou het altijd moeten zijn. Zeker op een plek waar we nog nooit op het podium geëindigd zijn."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f97f62d69786', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });