Prior Design geeft Audi Coupe gelimiteerde Groep B-looks

Duitse verfraaier Prior Design heeft zich vergrepen aan de Audi Coupe van de B3-generatie. De gelimiteerde bodykit geeft de auto de looks van de exotische Sport quattro Groep B rally special. Er zullen slechts 40 kits verkocht worden.

Prior Design geeft Audi Coupe gelimiteerde Groep B-looks

De Audi Sport quattro is voor veel fans van het merk met de vier ringen de absolute heilige graal. In 1984 werd deze drastisch ingekorte versie van de reguliere quattro op de markt gebracht om de Groep B rallywagen te homologeren.

Slechts 224 exemplaren van de straatversie werden verkocht, 24 meer dan nodig voor de rallysport. Met een prijs van 203.850 Duitse Marken was de auto destijds onbetaalbaar. Dat is ie tegenwoordig nog steeds.

RS2 Coupe

Minder bedeelde fans van het unieke model kunnen zich tegoed doen aan een uitgebreide replica-industrie, maar voor wie ook dat te gek is heeft Prior Design een oplossing bedacht.

Voor de veel goedkopere en minder zeldzame B3-generatie Audi Coupe, de opvolger van de hoekige B2 waar de quattro op gebaseerd is, heeft de tuner een extreme bodykit ontworpen met duidelijke Sport quattro invloeden. Prior Design refereert naar de kit als 'RS2 Coupe', een model dat alleen als stationwagon en in extreem lage getallen als sedan geleverd is.

Aan de voorkant is de nalatenschap van de Sport overduidelijk. De neus heeft vrijwel dezelfde behandeling gekregen als zijn oudere broer, met de kenmerkende koelsleuven in de motorkap en de voorbumper. Meer moderne elementen zien wie op de hoeken met een setje dubbele dive-planes en een grote splitter van carbon.

De flanken worden opgesierd door de vierkante verbrede wielkasten die van de originele quattro een icoon maakten, opgefrist met een luchtinlaat, wederom uitgevoerd in naakt carbon. Aan de achterkant zien we een flinke diffuser en een set ovalen uitlaten, duidelijk geïnspireerd op de Audi RS-modellen van een jaar of vijftien geleden.

Mocht je een B3 Coupe hebben en opgewonden geworden zijn van deze smakelijke renders, dan moet je snel zijn. Er zullen slechts 40 exemplaren van de kits vervaardigd worden. Exclusief de Audi Coupe als basis moet elke klant €5.798 afrekenen bij Prior Design. De levering van de eerste 'RS2 Coupe'-kits moet tegen het einde van december plaatsvinden.