Honda geeft Verstappen alsnog nieuwe motor voor 2021

Ondanks de aankondiging na 2021 te gaan stoppen in de Formule 1 prepareert Honda alsnog een volledig nieuwe motor voor Red Bull Racing. Met Max Verstappen hoopt Honda in hun voorlopig laatste seizoen alsnog de titel te pakken.
Honda geeft Verstappen alsnog nieuwe motor voor 2021

Het nieuws sloeg in als een bom: Honda trekt zich na het seizoen van 2021 volledig terug uit de Formule 1. Red Bull Racing en zusterteam Alpha Tauri zullen daarom op zoek moeten naar een nieuwe motorleverancier. Dit betekent echter niet dat Honda in 2021 geen moeite meer gaat doen. Het Japanse concern is vastberaden om in het laatste seizoen met Max Verstappen alsnog de titel te pakken.

Tevreden

Honda's beslissing om te stoppen is gedeeltelijk gemotiveerd door de afweging tussen het succes van het project en de kosten, maar dat betekent niet dat het bedrijf zich schaamt voor de resultaten van de afgelopen jaren. Honda CEO Takahiro Hachigo verzekert Autosport ervan dat het merk zich keihard zal blijven inzetten:

"We hebben dit jaar nog zeven races te gaan. Volgend jaar hebben we nog een seizoen en dan zullen we ons best doen om te winnen. Voor volgend jaar zullen we onze nieuwe power unit lanceren zodat we het samen met Red Bull goed kunnen doen. We zullen ons richten op het winnen van het kampioenschap."

Takahiro Hachigo.

Trots

Honda zal de sport verlaten met opgeheven hoofd. Het is tot nu toe de enige motorenleverancier die het gelukt is om met twee teams te winnen sinds de start van het turbo-hybride tijdperk in 2014.

Na de verrassende overwinning voor Pierre Gasly en Alpha Tauri komt de teller voor Honda op in totaal vijf overwinningen te staan. Verder heeft het merk 17 podiums en twee pole positions weten te veroveren. Hachigo-san is dan ook trots:

"De eerste drie jaar hebben we erg moeten ploeteren, maar daar kwamen we uit. En tot zover hebben we vijf overwinningen kunnen claimen. Dus, tot op zekere hoogte vind ik dat we een goede reputatie na hebben gelaten met onze overwinningen. Voor volgend jaar zullen we ons best blijven doen, dus ik hoop dat de fans bij ons zullen blijven en ons zullen blijven ondersteunen."

Takahiro Hachigo.
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f9bbd70dc0e2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });