LIVE. F1 Grand Prix van Imola 2020 met Max Verstappen op P3

De zon schijnt in lichtjes op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, waar de GP van San Marino nu de GP van Emilia Romagna heet. Lewis Hamilton start eens niet van pole, maar moet Valtteri Bottas voorlaten. Max Verstappen start vanaf P3. Hier vindt u de livestreams en het liveverslag.

Max Verstappen

Eindelijk is de Formule 1 weer terug op een van de mooiste circuits van de wereld. Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. De locatie van het gitzwarte weekend van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger in 1994. De Tamburello is nu een chicane, en de rest van het circuit is nog steeds gevaarlijk, maar toch is het ook helemaal F1-waardig.

Zoals verwacht staan de twee zwartpijlen van Mercedes vooraan. Het is echter de Fin Valtteri Bottas die de eerste plek heeft en niet zijn kompaan Lewis Hamilton. De Britse kampioenschapsleider vreest dat het een saaie race wordt, met weinig inhalen, en hij hoopt daarom al bij de eerste bocht voorbij Bottas te zijn. Voor de 18 auto's achter de Mercedessen is het te hopen dat inhalen toch wel mogelijk is op het krappe asfalt van Imola.

Max Verstappen had gisteren een spannende kwalificatie door motorproblemen. Gelukkig wist hij zijn auto uitteindelijk wel op de gebruikelijke derde plaats te parkeren. De Mercedessen waren als vanouds het snelst. Zelfs zonder party mode kunnen de auto's van de zilveren ster harder tegen het einde van de derde kwalificatiesessie. enfin, u leest het verslag hier.

Livestreams

We starten niet zoals gebruikelijk om 15:10 , maar om 13:10 op het Circuit in Italië. Uiteraard kijkt u de Grand Prix van 2020 live op Ziggo kanaal 14. Maar wellicht bent u even ergens waar geen bereik is, of u verstaat plotseling geen Nederlands meer, dan helpt Sky.

Hup George!

Misschien ook voor jou:
Max Verstappen: 'Terugkeer naar Imola wordt interessant'
Nieuws
  • Red Bull Content Pool