'Max Verstappen koopt eigen vliegtuig'

Niet alleen een nieuwe vriendin, maar ook een nieuw vliegtuig voor Max Verstappen? Gisteren bleek dat Max tegenwoordig wel erg vriendschappelijk is met Kelly Piquet (dochter van en zus van). Vandaag is er nog meer nieuws, Max heeft een nieuwe privéjet!

Max Verstappen

Luchtvaartjournalist Menno Swart, die eerder ontdekte dat de Koning in de herfstvakantie even tegen alle corona-adviezen in op reis ging met het regeringsvliegtuig (en dat WimLex een nieuw jacht had), heeft een nieuwe scoop. De maker van de luchtvaartpodcast The Mic High Club, die hij samen maakt met Philip Dröge, ontdekte dat Max Verstappen twee nieuwe 'birds' heeft. Naast zijn nieuwe vriendinnetje is de andere bird een echt vliegtuig.

Falcon 900

Het nieuwe vliegtuig is een Dassault Falcon 900. Een privéjet met drie motoren die lekker ver kan vliegen. Verstappen kan 18 vrienden meenemen aan boord. Wellicht dat er dus ook flink wat Formule 1-coureurs mee kunnen vliegen. Met een kruissnelheid van 950 kilometer per uur gaat het vliegtuig flink sneller dan een F1-wagen. Het bereik is 7.400 kilometer, dus veel GP's zijn zonder tussenstop te bereiken.

Max is overeigens gevallen voor twee exxen. Het vliegtuig is afkomstig van Sir Richard Branson. De Engelse tycoon gebruikte het vliegtuig onder het callsign M-VGAL. MV stond daarin niet voor Max Verstappen, maar voor de Isle of Man, en VGAL is Virgin Galactic. De andere ex is die van Daniil Kvyat. Kelly Piquet heeft een dochter met de Russische collega van Max.

Luister hier de podcast waarin het 'nieuws' wordt gedeeld:

Nieuws
  • Bruno/Brunopress.nl