Hiephoi. Weer een nieuw merk elektrische auto's naar Nederland: Seres

Een Amerikaans merk dat tegelijkertijd Chinees is, waar kennen we dat van? Oh ja, Lucid Motors. Dat bedrijf laatt nog even op zich wachten, dus kijken we nu naar Seres. Met de SUV-achtige Seres 3 (wat is het met elektrische auto's en het cijfer 3) betreedt het nu al de Nederlandse markt.

Seres 3

Het hoofdkantoor van Seres is gevestigd in het Amerikaanse Santa Clara in Californië. Daar worden de wagens niet gebouwd, maar ze komen uit de Commercial Assembly Plant in Mishawaka, Indiana. Eveneens de Verenigde Staten dus. De achtergrond van het bedrijf is echter wel Chinees, want de moedermaatschappij is Chongqing Sokon Industry Group.

Seres 3

Goed, tot zo ver de achtergrond, hoe zit het met de auto? Ehm, ja. Daar weten we eigenlijk nog niet veel van af, want we hebben alleen onderstaande video gezien. Daarop is in ieder geval een aardig vormgegeven SUV te zien, die kennelijk elektrisch wordt aangedreven.

Volgens Autovisie gaat het om een gerebadgede Fengon E3. Eh, dat zou betekenen dat de auto toch in de VS gebouwd wordt. Ze schrijven aan die auto een vermogen van 120 kW en koppel van 300 Nm toe. Het accupakket van de Fengon heeft een capaciteit van 52,6 kW, goed voor een NEDC-bereik van iets meer dan 400 km.

In ieder geval komt Seres met negen dealers verspreid over het hele land de markt bestormen.

Nieuws
  • Seres