VIDEO. Automobili Pininfarina Battista high speed test op Nardo

Pininfarina bouwt aan een elektrische supercar die genoemd is naar de oprichter van het designhuis, Battista. Met 1.900 pk wordt het een behoorlijk idioot sterke auto. De prestaties zijn daarom nadrukkelijk getest op het hogesnelheidscircuit van Nardo in Italië.

Pininfarina Battista

Pininfarina bouwt tegenwoordig vanuit München aan een nieuw automerk en een sexy supercar. Nadat het designhuis door Ferrari de laan uit werd gestuurd, zat het zonder supercars. Wat is er beter dan ze dan maar zelf te gaan ontwikkelen? Voor de elektrische systemen belde het bedrijf aan bij Kroaat Mate Rimac, die nogal snelle elektrische auto's weet te ontwikkelen.

Het geheel heeft nu torque vectoring, regeneratief remmen en allerlei foefjes die bij elektriciteit horen. Maar hadden we als gezegd dat er 1.900 pk en 2.300 Nm koppel uit de wielen kopen donderen? Mooi om dat even op het circuit te zien worden uitgelaten. Ook al komt er bij het natuurlundige geweld van elektrische aandrijving weinig theater in de vorm van herrie en vuur kijken.

Algemeen
  • Pininfarina