Crowdfunden! Deze nieuwe fietslamp redt je leven

Fietsers zijn 's avonds en 's nachts niet goed te zien, zelfs als ze een lampje hebben. Deze Delftse uitvinders hebben ontdekt waarom dat is: je ziet geen biomotion en daarom let je niet op. Dankzij Ziemi wordt dat probleem effectief opgelost. Hop. Meteen aan je fiets hangen en je leven is gered.

Ziemi

Dames en heren, trek uw portemonnee, want we gaan levens redden. Maak kennis met Elianne en Luci, ontwerpers en uitvinders uit Delft. De dames hebben een lamp bedacht die op de fietser schijnt om hem zo beter zichtbaar te maken.

Biomotion

Het belangrijkste uitgangspunt van de nieuwe lamp is biomotion, maar wat is dat dan? Elianne en Luci leggen het op hun site uit: "Biomotion betekent letterlijk 'de menselijke beweging'. Deze beweging creëert een visuele prikkel, die direct geïdentificeerd wordt als een mens die beweegt. Dit gebeurt automatisch in de hersenen. Omstanders in het verkeer zijn onbewust direct voorzichtiger en oplettender wanneer ze iets herkennen als 'levend wezen'. In plaats van je verlichting word JIJ nu als eerste gezien."

Wie Ziemi aan zijn fiets hangt, moet natuurlijk ook gewoon een wit voorlicht en een rood achterlicht hebben, maar het lampje van Ziemi verlicht jou dus zelf. Daarmee wordt de automobilist in zijn hoofd getriggerd dat er niet een lampje beweegt, maar een mens. Oppassen dus. Goed idee, en kennelijk is het ook wetenschappelijk onderbouwd, want de eerste prijzen zijn al gewonnen voor het concept.

Wil je ook zo'n speciale lamp op je fiets of wil je gewoon geld uitlenen, dan kun je je melden bij de crowdfundactie. Samen levens van fietsers redden.

Nieuws
  • Ziemi