Drama voor TU Delft: zonne-auto NunaX volledig verwoest door brand

De World Solar Challenge is voor het favorietenteam van de TU Delft uitgedraaid op een deceptie van ongekende proporties. De NunaX vatte 300 km voor de eindstreep vlam en brandde volledig uit. Voor het eerst ooit heeft 'Delft' de finish niet gehaald.

NunaX in brand

Wat resteert is een foto van een smeulend hoopje techniek, en een enorme kater voor het team. Het doet ons al pijn om dit te zien, dus we kunnen ons voorstellen hoe het team - dat ziel en zaligheid in het project heeft gestopt - zicht voelt.

De oorzaak van de brand in de NunaX is nog onduidelijk, nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is fout gegaan. Wel is duidelijk dat de tiende zonne-auto van het universiteitsteam het geluk niet meer heeft. Ook bij de voorbereiding ging het al mis, toen de NunaX een bocht niet hield, en beschadigd raakte.

Het team van de TU lag eerste in het klassement, en was bezig aan de laatste dag, met als bestemming Adelaide, in het zuiden van Australië. Het was overigens niet de enige Nederlandse pech: het team van de Universiteit Twente belandde eerder in de berm door een harde windstoot, waarna het moest opgeven.

KIJK DE VIDEO HIER.