Jos Verstappen over docu: 'Ik moest wel even slikken, ja'

Morgen gaat de documentaire 'Whatever it takes' over de carrière van Max Verstappen van start op Ziggo Sport. Autobahn mocht al kijken en sprak met Jos en Max Verstappen. Vooral vader moest wel even slikken bij het zien van de beelden.

Max Verstappen

Het is een ongekend kijkje in het privéleven van de familie Verstappen. Iedereen werkte mee en raakte langzamerhand gewend aan de camera's in de omgeving. Jos Verstappen: "Ik vind dat we nu gewoon door moeten gaan met filmen."

Toch was juist de kersverse opa Verstappen niet meteen overtuigd. In een gesprek met verschillende media, waaronder Autobahn, zegt Jos: "Soms was het wel heel erg privé. Vooral in de derde aflevering ziet de kijker erg veel van Max achter de schermen. Ik had wel zoiets van 'moet dat nou?'.

Kippenvel

Niet alleen Jos Verstappen was onder de indruk van de persoonlijke kanten van de serie, ook Max Verstappen zelf kreeg meer inzicht. Zo is er de overwinning van Max in 2018 in Mexico. Jos is niet mee en zit op de bank, thuis in Maaseik en kijkt live via Ziggo. Voor de race belt Max zijn vader en ze bespreken de race nog even. Uiteindelijk volgt de overwinning en barst vader Verstappen in tranen uit. In het interview na de vertoning van de serie afgelopen maandag vertelde Max aan de aanwezige media dat hij dat ook wel bijzonder vindt om te zien. "Ik kreeg wel kippenvel bij het zien van die beelden."

We zijn benieuwd naar de rest. Donderdag (17 december) komt de serie online op Ziggo Movies & Series en op vrijdag 18 december om 20:45 wordt het uitgezonden op Ziggo Sport.

Nieuws
  • Matthijs Goes