Picasso wordt supercar met 600 pk

Maar liefst 21 jaar lang was de naam Picasso op een auto voorbehouden voor de saaiste Citroëns, die monospace MPV familiedroedels. Nu wordt de naam van de beroemde kunstenaar echter voor een supercar gebruikt. Het Zwitserse Picasso Automotive duwt 600 pk in een lichtgewicht body.

Picasso

In de eerste dagen van 2021 is er al heel wat gebeurd. Positief, maar vooral negatief. Gelukkig is er nu supercarnieuws om het weekend mee door te komen. Het komt uit Zwitserland. Niet bepaald een land om het gaspedaal diep in te trappen, maar wel een land van goede werktuigbouwkundigen en precisie.

Aan de oevers van het meer van Lugano, in de gelijknamige plaats, wordt gebouwd aan de PS-01. Het wordt de eerste auto van Picasso Automotive en gelukkig wordt het geen Citroën C4 Picasso. Dat geschreven hebbende, het design van de autto ziet er wel Citroënesk uit. Althans het heeft wat weg van de golven die op veel zwartpaarse 2CV's staat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat we onze brillenglazen nog even moeten poetsen. Hoe dan ook, de Picasso PS-01 wordt een lichte jongen (M/V/X). Met een body van koolstofvezel wordt de hele auto maar 900 kilogram 'zwaar'. De motor komt in het midden te liggen en zou uit een Italiaanse auto komen. Er wordt gefluisterd dat het een biturbo V6 met ongeveer 600 pk wordt. Dat maakt de mogelijkheden om uit te kiezen al meteen een stuk kleiner.

De versnellingsbak voor de PS-01 komt van Sadev en dempers komen bij Öhlins vandaan, terwijl Carbo Brake voor de remmen zorgt. De rest van de auto wordt ongetwijfeld binnenkort getoond en als u veel geld heeft kunt u vast al een kijkje komen nemen. Er zijn inmiddels al een paar exemplaren van de Picasso verkocht.

Nieuws
  • Picasso Automotive