Jos Verstappen: “Racecraft Max fenomenaal”

Dat Jos Verstappen een grote rol heeft gespeeld in de carrière van zoon Max staat buiten kijf. De oud-Formule 1-coureur beseft echter ook dat Max een uitzonderlijk talent heeft. Volgens Jos is de racecraft fenomenaal.
dpaphotosthree922338.jpg

Jos Verstappen racete zelf van 1994 tot 2003 in de Formule 1, en beschikte zelf ook over een dosis talent en inzicht. De oud-teamgenoot van onder meer Michael Schumacher beseft wel dat Max ‘veel en veel beter is’.

In de officiële podcast van Formule 1 (Beyond the Grid) laat Jos weten dat het talent van Max echt uitzonderlijk is. Voor hem viel direct zijn racecraft op: “Als Max koude banden heeft, was hij vroeger al een seconde sneller dan de rest. Dat maakt hem ook zo goed in de regen. Voor mij duidt dat op puur talent. Dat kun je nauwelijks trainen.”

Max Verstappen, de huidige nummer drie in het wereldkampioenschap Formule 1, begon al vroeg met karten. Jos: “Hij was heel geïnteresseerd in racen en wilde heel snel beginnen met karten. Mijn plan was om hem in een kart te stoppen als hij zes jaar is. Max is uiteindelijk met 4,5 jaar begonnen.

Volgens Jos heeft Max veel baat gehad bij de ervaring van zijn vader. “Mijn carrière heeft hem gebracht tot waar hij nu staat. Ik nam hem vroeger al mee naar het circuit en daar kwam hij in aanraking met zaken als de media en het reizen. Hij vertrouwde mij blind en luisterde ook altijd aandachtig.”

“Nu luisteren we naar elkaar en vertellen we elkaar hoe we allerlei zaken zien. Ik weet dat Max veel waarde hecht aan mijn advies. Ik help hem met alles: racen, privé. We houden afstand, zoals vader en zoon zo nu en dan afstand moeten houden, maar we kennen elkaar door en door.”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eccf2487a7d1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });