Vijf plekken gridstraf voor Max Verstappen in Rusland

Max Verstappen wordt voor de GP van Rusland vijf plekken naar achteren gezet op de grid. De Nederlander wisselt zijn motor voor een nieuw exemplaar, en met een goede reden.

Max Verstappen

De GP van Rusland is de laatste voordat het circus naar Japan vertrekt. Op Suzuka, het thuiscircuit van Honda, moet een goed resultaat neergezet worden. Om die reden wisselen beide Red Bulls en Toro Rosso's dit weekend in Sotsji naar een nieuwe motor: zo hebben ze twee relatief nieuwe krachtbronnen tot hun beschikking, en niet eentje waar al aardig wat kilometers op staan. In beide gevallen gaat het om een Spec 4-motor.

Met de motoren moet Honda het tot het eind van het seizoen (nog zes races) kunnen uitzingen: Max Verstappen kreeg zijn meest recente exemplaar pas in Monza, twee races geleden. Het gevolg van de nieuwe motor is wel dat alle Honda-rijders vijf plekken worden teruggezet, Kvyat gaat zelfs helemaal naar achteren, omdat hij ook andere onderdelen wisselt. Tijdens zijn thuis-GP, cold blooded. Aan de andere kant: F1 leeft niet heel erg in Rusland, dus een thuispubliek zoals Max dat in Zandvoort kan verwachten heeft Kvyat niet.

Max Verstappen startte vorig jaar in Sotsji helemaal achteraan, hij finishte als vijfde. Lewis Hamilton kreeg de race cadeau van zijn team, dat de leidende Valtteri Bottas piepelde.