Assen schiet Grand Prix in Zandvoort weer te hulp

Milieuhippies en stikstofgedoe bedreigen de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort. Vervelend, maar de Dutch GP krijgt hulp uit totaal onverwachte hoek: Assen. Noord-Nederland heeft de oplossing voor het probleem bedacht zodat Max Verstappen gewoon volgas kan gaan.

Max 33 voor Max

De stikstofmanie zou wel eens een tak in de spaken van organisatie van de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. Gelukkig is Noord-Nederland niet heel zuur omdat hun circuit in Assen is gepasseerd door Formula One Management, want ze hebben de oplossing bedacht om de GP door te laten gaan. 

De Assenaren roepen via verschillende billboards op om snelheid te minderen zodat Max Verstappen en zijn 19 maatjes op 3 mei gewoon volgas kunnen. In Assen en omgeving is nu een alternatieve maximumsnelheid ingevoerd:

Op 50-wegen rijden wij max 33 voor MaxOp 70-, 80- en 100-wegen rijden wij max 66 voor MaxOp snelwegen rijden wij max 99 voor Max

Zoals u ziet hebben de Noorderlingen een grapje uitgehaald met het startnummer 33 van Max Verstappen. Op hun website vertellen de anonieme organisatoren van de stikstofbespaaractie:  "Hoi F1 fan! Straks Max niet zien racen door stikstofproblemen? Dat laten we niet gebeuren. Stikstof mag je achteraf niet compenseren, dus doen we dit met zijn allen vooraf: in Assen gaan we langzamer rijden, zodat Max straks kan vlammen op Zandvoort."

De pay-off van de actie is "Rij net zo langzaam als je moeder". Op de website van de Assenaren zijn posters te downloaden die u op uw achterruit kunt plakken om het overige verkeer te waarschuwen en op te roepen om ook mee te doen.

Meer Formule 1? Check de Autobahn F1 Show