Jos Verstappen: 'Red Bull moet veranderen om Max kampioen te maken'

Oud-Formule 1-coureur en vader van Max Verstappen, Jos Verstappen, heeft bij Ziggo Sport zijn zorgen over de vooruitgang bij Red Bull Racing geuit. Volgens de Limburger is die er namelijk niet: "Er moet echt wat veranderen om volgend jaar voor de titel mee te doen."
Jos en Max Verstappen

Max Verstappen heeft dan wel twee races gewonnen voor de zomerstop, maar sinds de Formule 1 aan de tweede helft van het jaar bezig is, komt hij er niet meer aan te pas. Zijn vader Jos uitte gisteravond zijn zorgen over de progressie bij Red Bull in het programma Peptalk van Ziggo Sport. Verstappen Senior zei: "We hebben een heel jaar de tijd gehad om het gat te dichten, maar zijn in de basis niet dichterbij gekomen. Waarom zou dat volgend jaar dan wel lukken?"

Nou is dat niet helemaal waar, want vorig jaar had Max nog geen twee races gewonnen op dit moment in het seizoen. Daarnaast lijkt Ferrari ineens heel snel te zijn uitgelopen. "Voor de zomerstop ging het de laatste wedstrijden eigenlijk enorm goed. Sindsdien zijn we een beetje stil blijven staan, terwijl de anderen juist progressie hebben geboekt." Uiteraard is vader Verstappen bezorgd, want zijn zoon moet natuurlijk wereldkampioen worden en het liefst zo snel mogelijk: "Daar maak ik me echt zorgen om. Bij het team moet echt wat veranderen om volgend jaar voor de titel mee te doen."

Honda

Jos gooit die twee zaken op het bordje bij zowel Honda als bij Red Bull Racing: "Max kan er op dit moment weinig aan doen, we zijn afhankelijk van het team. We blijven een beetje achter met de auto, we blijven een beetje achter met de motor. Er moet harder gewerkt worden aan die twee zaken, willen we volgend jaar voor het kampioenschap kunnen gaan." Overigens heeft Helmut Marko afgelopen weekend net zoiets gezegd en hij vindt dat het nu aan Red Bull Racing is om Max Verstappen de kampioenschapsauto te geven.

Hoewel het team in Sotsji gridstraffen nam om in Japan met verse motoren te kunnen starten, verwacht Max zelf niet dat daar wonderen gaan gebeuren. Het winnen moet dus in de races erna gaan gebeuren. 

Overigens is het gelui van de noodklokken niet alleen om het team aan te sporen om beter te presteren. Binnenkort zal 'team Verstappen' weer aan tafel zitten met Christian Horner en de Red Bull-mensen. Daar gaan ze volgend jaar bespreken, maar het zit er dik in dat er ook weer even over de financiën en het vervolg van de carrière van Max gesproken wordt. Jos is dus lekker bezig met het opdrijven van de prijs voor Max.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f312ccd80d5f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });