Max Verstappen: 'Maakt mij niet uit of Pierre Gasly of Alex Albon mijn teamgenoot is'

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen voorkeur voor een teamgenoot in 2020. Het team heeft nu de keus uit de gedegradeerde Pierre Gasly en de daarop gepromoveerd Alexander Albon. De definitieve keus komt vast pas over een lange tijd.
MAx Verstappen

Afgelopen week liet Helmut Marko doorschemeren dat hij volgend jaar met Daniil Kvyatd oor wil rijden bij Toro Rosso. Enerzijds is dat mooi nieuws voor de Rus, maar aan de andere kant kan het ook een teleurstelling voor hem zijn. Het betekent immers dat hij niet zal terugkeren bij Red Bull Racing, wat toch het A-team van Red Bull is.

Strateeg Helmut Marko moet vervolgens kiezen of hij Pierre Gasly of Alexander Albon bij Max Verstappen onderbrengt. Voor de Limburgse coureur maakt het niet uit welke teamgenoot hij krijgt. Tegen Crash.net zei Max: "Als het Alex blijft is het prima, ik kan goed met hem samenwerken, hij is heel relaxt. Maar het was niet anders met Pierre," aldus Verstappen.

Hij vervolgt: "Ik vond het ook heel leuk om met Pierre te werken. Hij is ook een aardige gozer. Ik ben ook blij voor hem dat hij nu bij Toro Rosso zit. Hij reed erg goed in Singapore, dus dat zal hem zeker geruststellen."

Max voegt eraan toe: "Maar om even terug te komen op Alex. Tot nu toe lijkt het erop dat we de wagen op dezelfde manier besturen. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar ik denk dat we allebei hetzelfde zoeken. Dat is ook belangrijk voor het team."

Verstappen zegt ook niet betrokken te zijn bij het kiezen van een rijder voor het Red Bull-team. Hij laat het liever aan de bazen over omdat het hem niet uitmaakt wie de andere auto bestuurt: "Daar zijn ze de baas voor." Volgens Helmut Marko valt de beslissing voor de rijders van de teams na de GP van Mexico. Maar goed, bij uitspraken van Helmut moet je altijd een paar korrels zout bij de hand houden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e824260a52cf', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });