Recensie: Ode aan Hamilton compleet geslaagd

Onlangs verscheen Lewis Hamilton F1-kampioen, de biografie – Frank Worrall, een boek dat bij Formule 1 fans niet kan ontbreken in de kast. Autobahn ontving een aantal exemplaren voor review en weggeven. De winactie is inmiddels voorbij, maar hier is de boekrecensie.
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton heeft alles wat een Formule 1-kampioen in zich moet hebben. In het boek van Frank Worrall, dat Autobahn eveneens heeft weggegeven in ASFALT #59, wordt fenomenaal en uitgebreid omschreven wat Hamilton allemaal heeft moeten doen om te staan waar hij nu is: vijfvoudig wereldkampioen Formule 1.

Het 381 pagina's tellende boek neemt de lezer mee door het leven van Hamilton. De verhalen zijn misschien bij veel Formule 1-fans al bekend, maar in deze biografie wordt ieder detail met zorgvuldigheid beschreven. Van zijn jeugd tot aan zijn idool Ayrton Senna, en van zijn eerste seizoen bij McLaren tot aan zijn meest recente wereldtitel in 2018 bij Mercedes, alles komt voorbij.

De Nederlandse vertaling van het boek leest ongekend lekker weg. Emoties, informatie en zelfs diepere achtergronden over relaties of naasten van Lewis ontbreken niet. Het boek is compleet. Daarmee is het boek een prachtige ode ten opzichte van Hamilton, zoals een wereldkampioen Formule 1 verdient.

Dat Hamilton een racelegende is, lijkt wel duidelijk als er een blik op zijn palmares wordt geworpen. Het boek kwam dan ook lekker van de grond in Nederland, ondanks de vele gevechten die de Brit met Max Verstappen heeft uitgevochten gedurende de afgelopen jaren. Het boek ligt nu in de winkel.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0577bb16472', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });