Audi RS4 subtiel vernieuwd: dit verandert er

Audi heeft zijn uber-A4 - de RS4 Avant - licht gewijzigd, van binnen en van buiten. De herstyling gaat niet gepaard met nog meer Teutoons geweld aan de krukas: onder de kap bleef alles bij het oude.

Audi RS4

Het lijkt nog maar gisteren dat de nieuwe RS4 Avant gepresenteerd werd, en dat is het in feite ook. De auto, die de oude atmosferische V8 verruilde voor een 2,9 liter V6 biturbo met 450 pk en 600 Nm, werd slechts twee jaar geleden voor het eerst getoond, op de vorige IAA in Frankfurt.

Toch vond Audi dat het tijd werd de looks in lijn te brengen met de huidige designtaal, en en passant het interieur van het nieuwe MMI Touch te voorzien. We zien een spitserse snuit, waarbij de grille niet alleen zijn omlijsting verloor, platter en driedimensionaal werd, maar ook iets verder naar onderen verhuisde. De luchtinlaten in de onderbumper werden driehoekiger, en huisvesten nu mistpitten. Boven de grille heeft Audi het bekende quattro-'brievenbusje' geplaatst. Hier ziet u de nieuwe (rood) en de oude (blauw) onder elkaar:

Kies de optionele Matrix LED-verlichting en u krijgt koplampunits die donker zijn uitgevoerd. Andere typische RS-elementen waarvan niet is afgeweken zijn de matzwarte dakrails en de diffuser achter met ovale uitlaatpijpen aan weerszijden. Ook zien we een subtiel lijntje tussen de achterlichten, dat er eerder nog niet zat.

De RS4, met achttraps tiptronic, doet 0-100 in 4,1s en haalt een top van 250/280 km/u. In december verschijnt de nieuwe versie bij de dealer, wat eerlijk gezegd wel een beetje lullig is voor degenen die de afgelopen twee jaar een exemplaar kochten: zij zitten dan alweer met een 'oud' model. Aan de andere kant: geen hond die het ziet, behalve de totale freaks. En who cares wat die vinden? Uiteindelijk rijdt de bestuurder RS4, en zij niet.