Formule 1 ontkent onderhandelingen met nieuw team voor 2021

In het F1-wereldje ging gisteren het hardnekkige gerucht dat er in 2021 weer een nieuw team bijkomt. De naam is geen onbekende: Campos Racing, dat we kennen uit de Formule 2 en Formule 3. De FOM voelt nu de drang dit gerucht de kop in te drukken, met een verklaring.

Campos Racing

Wat er precies waar van is, weten alleen insiders, maar gisteren kwam de melding dat Monaco Increase Management in 2021 met Campos Racing de F1 in wil. Het zou het eerste nieuwe team zijn sinds Haas F1 (2016). De rijders: Pascal Wehrlein en Alex Palou. Dat klinkt zeer concreet, en daarom was het wereldje vrij opgewonden: een nieuw team is altijd nieuws.

Van de twee coureurs heeft Pascal Wehrlein als enige F1-ervaring: de voormalige Mercedes-junior reed voor het inmiddels opgeheven Manor-team (2016) en het jaar erop voor Sauber (2017). Vorig jaar reed hij voor Mercedes DTM en tegelijkertijd Formule E (Mahindra), maar Mercedes heeft het contract met hem verbroken. Momenteel is Wehrlein testrijder voor Ferrari.

'Geen serieuze gesprekken'

Enfin, Campos Racing, dat u waarschijnlijk het beste kent van de heel letterlijke lancering van F3-coureur Alex Peroni op Monza dit jaar, of als werkgever van Jake Aitken (momenteel P5 in de F2), gaf aan op 30 oktober meer te horen over een toelating in 2021, volgens deze twitteraar, die bekend is in het racewereldje:

Echter, op het account van Campos zelf bleef het stil. Rond middernacht kwam er plotseling en onverwacht een verklaring van Formula One Management (FOM):

Kennelijk voelde de FOM de aandrang om te reageren op geruchten, wat vreemd is, want dit zou je niet verwachten van een dergelijke organisatie. Wat wel een interessante vraag is: als Campos de F1 in wil, heeft het dan niet ook en vooral te maken met de FIA? De FOM doet de commerciële kant van de F1, de FIA de sportieve.