Haas-teambaas Steiner pakt boete voor beledigen steward Sotsji

De FIA heeft Haas-baas Günther Steiner een boete van $7.500 opgelegd voor zijn opmerkingen over de teamradio na de GP van Rusland. Een terecht gefrustreerde Steiner noemde de steward die Kevin Magnussen bestrafte 'stupid' en 'idiotic'

Guenther Steiner

Magnussen miste in Sotsji tijdens de race zijn rempunt en moest uitwijken van de baan. Hierbij kon hij niet veilig volgens de voorgeschreven methode terugkeren op de baan, hetgeen de Haas-rijder ook direct via zijn teamradio communiceerde. De raceleiding gaf de Deen ondanks dat heel kinderachtig een penalty van 5 seconden, die hem uiteindelijk een positie kostte.

Niet alleen wij vonden dit mierenneukerij van de bovenste plank, ook teambaas Steiner was compleet uit zijn hum. Hij liet dit ook duidelijk merken over de teamradio, met een tirade waarin hij een specifieke steward op de korrel nam: "…if we didn’t have a stupid idiotic steward we would be eighth… You know who is the steward. You know him. It is always the same. He just does not get any more intelligent…"

Voor de FIA is hier een grens overschreden, te meer omdat de uitlatingen voor de hele wereld te volgen waren. Steiner zal de boete waarschijnlijk met een glimlach aftikken: uiteindelijk is $7.500 peanuts op een budget in de F1. Althans, we gaan er niet vanuit dat deze uit zijn eigen zak komt.