Raging Bull: 14-jarige joyrider sloopt gloednieuwe Lamborghini Urus

Een 14-jarige knul heeft in West-Australië, op de vlucht voor de politie, een Lamborghini Urus in de puinpoeier gereden. Of althans, hem flinke schade toegebracht, want de SUV bleek behoorlijk degelijk.

Urus boem

De schelm was in het plaatsje Como onderweg in een gestolen Subaru Forester, die 9 dagen eerder bij een inbraak was buitgemaakt. Eerst reed hij achteruit in een politieauto, die hem wilde tegenhouden, om vervolgens op een kruising te botsen met een knalgele Lamborghini Urus. Hij kan in ieder geval niet als excuus gebruiken dat hij hem niet gezien had, want zelfs Stevie Wonder had het gevaarte nog gezien. 

De knaap probeerde nog te voet te ontkomen, maar werd in de kraag gevat. Hij moet vandaag voor de kinderrechter verschijnen. De Urus - die in Australië een vanafprijs van AU$390.000 (240 duizend euro) heeft - kwam er met een flinke deuk in de bestuurderszijde genadiger af dan de Subaru. Maar we gokken dat het herstel aan de Urus duurder uit gaat vallen. Het politiebericht is hier te vinden.