Derde DRS-zone op Formule 1-circuit Mexico

Om meer inhaalacties mogelijk te maken speelt de FIA van tijd tot tijd met de DRS-zones op circuits. In Spa werd hij korter, in Silverstone verdween er één en nu komt er in Mexico juist weer een bij. Wellicht helpt het Max Verstappen om de Ferrari's bij te houden.

GP Mexico

Komend weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Mexico. Het Circuit Hermanos Rodriguez midden in de hoofdstad van het land is de plek van actie. De races in Mexico zijn de afgelopen jaren al spannend genoeg geweest, met inhaalacties in het mooie stadiongedeelte. Desondanks kan het altijd beter. De baan had tot nu toe twee DRS-zones om inhaalacties te forceren, maar er was nog een recht stuk zonder DRS.

Tussen bocht 11 en 12, vlak voor het stadiongedeelte was ruimte om de achtervleugels neer te klappen. Vanaf dit weekend kan dat ook echt, want net als in Singapore krijgt Mexico drie DRS-zones.. Voor Max Verstappen zal het wellicht kunnen helpen. De Nederlander verwacht een lastig weekend in Mexico omdat de Ferrari's zo hard gaan. Ook heeft hij niet meer de Renault-motor achterin liggen, die de afgelopen jaren juist in Maxico uitblonk. Het is nog maar de vraag hoe de Honda-motor van dit jaar reageert op de ijle lucht in Mexico.