Lamborghini's offroad-racebeul Urus ST-X definitief bevestigd

Een enorme luxe-SUV strippen en ermee racen, waarom zou je dat niet doen? Bentley doet het immers ook met de Conti GT Coupé, en Lamborghini had nog een uithangbord nodig voor de Urus. Dus, voilà: de ST-X. De auto komt volgend jaar voor het eerst in actie.

Urus ST-X

De ST-X onderscheidt zich van de standaard-Urus middels het feit dat u hem daadwerkelijk offroad ziet, dat is al een goede eerste indicator. Daarnaast heeft de ST-X een koolstofvezel motorkap met extra luchtinlaten, een carbon vleugel en raceuitlaten. Also: er zit geen gearriveerde boomer in Ralph Lauren achter het stuur, maar een jonger type in race-overall. Over de auto:

The body is dominated by the Verde Mantis (green) color typical of Lamborghini Squadra Corse, highlighted with red details; the cockpit, reinforced by a tubular roll-bar, features racing seats and a fire extinguishing system. The first race is scheduled during the 2020 World Finals in Misano Adriatico, when the winners of the four classes of the Lamborghini Super Trofeo will have the opportunity to challenge two- and four-wheel Motorsport celebrities on a special track.

Deze 2020 World Finals - Lamborghini's knock-off van Ferrari's Finali Mondiali - duren nog wel even: een heel jaar, om precies te zijn. Ze worden het laatste weekend van oktober 2020 georganiseerd. De ST-X is zo'n 25 procent lichter dan standaard, doordat alle luxe en isolatie eruit gestript kan worden. De 650 pk/850 Nm sterke V8 blijft. Heeft het ding dan ook nog een doel, behalve vermaak? Jazeker: de ST-X dient als platform voor een extremere versie van de Urus-met-straattoelating, die in de toekomst onthuld wordt. Mieters.