Sochi: Verstappen pakt gridstraf voor nieuwe motor

Met een motorwissel verlengt Verstappen zijn penalty van Monza tot een gegarandeerde start vanaf P20. Zondag mag hij zich samen met Charles Leclerc naar voren gaan vechten.

Sochi: Verstappen pakt gridstraf voor nieuwe motor

Het hing - net zoals de hevige regen - al een beetje in de lucht, maar de kogel is nu toch door de kerk. Max Verstappen start zondag vanaf de allerlaatste plek op het circuit van Sochi. Door de incidenten op Silverstone en Hongarije kwam de Red Bull-rijder al in het nauw te zitten met zijn motorvoorraad. Met de straf van Monza en het open karakter van de Russische baan in het achterhoofd was dit weekend de perfect kans om de Power Unit te wisselen.

Vierde motor

Na het verlies van een motor in de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije (als gevolg van de Silverstone crash) was de wissel onvermijdelijk geworden. Per seizoen mogen de teams slechts drie motoren gebruikt. Met een vierde Honda V6 in de staart van zijn RB16 is Verstappen dus veroordeeld tot de laatste plaats op de grid. De Ferrari van Charles Leclerc zal naast hem plaatsnemen op P19. De Monegask kampte met hetzelfde probleem, maar krijgt daar wel een geupdatet hybride systeem voor terug.

Schadebeperking

Aangezien Mercedes elke Grand Prix van Rusland sinds 2014 gewonnen heeft zal het voor Verstappen vooral gaan om het beperken van de schade. De superieure snelheid van de Red Bull moet genoeg zijn om hem naar een potentieel podium te stuwen. Het heeft er echter alle schijn van dat Lewis Hamilton zondagavond het circuit zal verlaten als de leider in het kampioenschap.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool