Hamilton: 'Ga nek na laten kijken door specialist' 

De crash op Monza heeft volgens de zevenvoudig wereldkampioen grotere gevolgen dan eerst werd gedacht. Om er zeker van te zijn dat hij fit is voor Sochi wil Sir Lewis zich nog een keer na laten kijken door een specialist.

Hamilton: 'Ga nek na laten kijken door specialist' 

Het blijft maar gonzen rond het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Monza. Na slim pitstops kwamen de twee kemphanen elkaar tegen in de eerste chicane, waarbij geen van beiden toegaf.

Hamilton dwong Verstappen over de opstaande sausage kerbs, waardoor de Red Bull stuurloos tegen de Mercedes op stuiterde. Na wiel tegen wiel contact werd de RB16B omhoog gelanceerd, waarna het rechterachterwiel de rolbeugel, de halo en de helm van Hamilton raakte. Volgens Lewis was die laatste klap toch harder dan gedacht.

Specialist

Na de crash klaagde Hamilton over 'enorme koppijn' en een zere nek. De Mercedes-rijder is er dan ook niet gerust op dat hij volledig fit zal zijn voor de Grand Prix van Rusland over twee weken. Een extra controle door een specialist is volgens Lewis essentieel:

"Zijn achterwiel landde op mijn hoofd. Ik denk dat het wiel op de halo landde, en het meest schuine deel van de binnenkant van de band landde op mijn hoofd. Ik denk dat ik de komende dagen gewoon ga reizen, maar ik moet waarschijnlijk naar een specialist om te kijken of ik goed genoeg ben voor de volgende race, want voor het gevoel wordt [de nek] strakker en strakker. Maar ik overleef het wel."

Gala-diagnose

Lewis deed de uitspraken niet vanuit de wachtkamer van zijn specialist, maar het prestigieuze Met Gala in New York. Vlak na de Grand Prix was hij naar het evenement gevlogen om zijn passie voor mode, gelijkheid en diversiteit na te jagen. Kennelijk is de blessure dus niet ernstig genoeg om acute medische aandacht te vereisen. Bovendien had hij de tijd om een tafel van 300.000 dollar te kopen om 'jonge zwarte designers te ondersteunen'.

Het doet nogal denken aan Hamilton's zorgen over 'long covid' vlak na zijn bezoek bij de dokter van het team in Hongarije, waar hij op het podium onwel raakte. Ook toen had hij gee navraag gedaan over zijn diagnose. We zijn er dus vrij zeker van dat Sir Lewis over twee weken kiplekker op de voorste rijd van de grid te vinden is in Sochi.

Formule 1
  • Formula 1