Max Verstappen: 'Accu te snel leeg in Q3 Turkije'

Volgens Verstappen is de lage topsnelheid tijdens zijn laatste run in de kwalificatie voor de GP van Turkije te wijten aan een te vroeg leegrakende accu. Max wil er met het team naar kijken om de problemen in de toekomst te voorkomen.

Max Verstappen: 'Accu te snel leeg in Q3 Turkije'

Op de opdrogende baan van Istanbul Park wist Mercedes de kwalificatie volledig te domineren. Lewis Hamilton pakte overtuigend de snelste tijd, maar moest vanwege een gridstraf zijn pole position afstaan aan Valtteri Bottas. De Fin wist met twee tienden verschil onder de tijd van Max Verstappen te duiken.

Lege accu

Verstappen werd in alle drie sessies derde, maar leek in Q3 op koers naar een betere tijd. Op het laatste rechte stuk zagen we op de telemetrie echter iets opvallends: in plaats van 321 kilometer per uur reed de Red Bull slechts 312 kilometer per uur. Vanwege de lange pauze in de pits midden in de sessie leek het alsof het team de afstelling veranderd had, maar niets is minder waar.

Volgens Max raakte de Honda Power Unit gewoon door zijn stroom heen, waardoor er opeens 160 pk minder beschikbaar was: "De rondes waren over het algemeen best goed, ook al verloor ik op de laatste ronde iets op het rechte stuk. Daar moeten we naar gaan kijken."

Red Bull rijdersmanager Helmut Marko bevestigde de reden achter de plotselinge traagheid van de spierwitte RB16B: "Het accu-management was in Q3 niet geweldig. Max had Bottas kunnen verslaan en dichter bij Hamilton kunnen zijn."

Niet snel genoeg, toch tevreden

Verstappen deelt de mening van Marko echter niet. Hij is tevreden met de inhaalslag die het team sinds de vrije trainingen gemaakt heeft, maar ziet niet hoe hij het de Mercedessen in de kwalificatie echt lastig had kunnen maken. De focus is alweer volledig op de race:

"De kwalificatie was best lastig in het begin, met die omstandigheden. Maar ik denk dat we vergeleken met gisteren het eigenlijk goed naar onze hand hebben kunnen zetten. Ik denk dat het een goed herstel is vergeleken met gisteren. Derde is het maximale voor vandaag en morgen starten we al tweede. We zullen het ook afwachten, wat het weer vannacht zal doen. Maar over het algemeen ben ik er blij mee."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1