Tien plekken straf voor Lewis Hamilton vanwege motorwissel

De kampioenschapsleider zal het in Turkije een beetje lastiger gaan hebben. Met een nieuwe V6 in de staart van zijn Mercedes zal Lewis Hamilton tien plekken achteruit worden gezet.

Tien plekken straf voor Lewis Hamilton vanwege motorwissel

De hamer is dan toch gevallen voor de Mercedes Power Unit van Lewis Hamilton. Met nog zeven Grand Prix op de kalender en al drie gebruikte motoren kon het bijna niet anders dan dat de zevenvoudig wereldkampioen een wissel zou moeten uitvoeren voor de Grand Prix van Turkije.

Voor de verandering waren de hints van Toto dus een keer op waarheid gebaseerd. Vlak voor de eerste vrije training werd er dan toch een nieuwe motor in de F1 W12 geschroefd.

Niet achteraan

In tegenstelling tot Max Verstappen en Red Bull in Rusland heeft Mercedes ervoor gekozen om alleen het V6 motorblok te wisselen. Hierdoor krijgt Hamilton dus niet de volle laag aan penalties die Verstappen incasseerde op Sochi voor het wisselen van de complete Power Unit, inclusief de turbo en hybridesystemen.

Inhaalrace

Met Lewis op een waarschijnlijke tiende of elfde plek op de grid is het voordeel in het kampioenschap op dit moment uiteraard voor Verstappen. Gezien de snelheid van Sir Lewis en de Mercedes moet een inhaalrace echter geen probleem zijn, maar de Brit moet het natuurlijk wel even waarmaken.

De beginnersfoutjes in de verregende kwalificatie op Sochi lieten zien dat Hamilton bepaald niet foutloos is. Met een grote kans op regen in Turkije heeft Hamilton komende zondag in ieder geval genoeg te doen. We kijken er nu al naar uit.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team