Max Verstappen dolblij met tweede plek in de chaos van Sochi

Na een gridstraf en een motorwissel startte Verstappen vanaf de allerlaatste plek op de grid. Met dank aan een chaotisch einde van de race wist hij echter alsnog een podiumplek te pakken.

Max Verstappen dolblij met tweede plek in de chaos van Sochi

Het leek even een zware opgave te worden voor Max Verstappen, maar de Nederlander wist de laatste Grand Prix van Rusland op het circuit van Sochi op de best mogelijke manier af te sluiten. Vanwege een late regenbui en een perfect getimede pitstop kwam hij uiteindelijk als tweede over de streep. De beslissing om over te stappen op de intermediate band kwam precies op het juiste moment.

Opgelucht

Lewis Hamilton heeft door de tweede plek van de Red Bull-rijder met slechts met twee punten voorsprong de leiding in het kampioenschap overgenomen.In het interview na de race met voormalig wereldkampioen Damon Hill was Max vooral opgelucht over de uitkomst van de race:

"Met de straf die we hadden, is één plek verliezen zeker niet slecht. Toen ik vanochtend wakker werd verwachtte ik dit resultaat zeker niet. Maar natuurlijk is vanaf de laatste plek naar de tweede plek komen heel, heel erg goed."

Perfecte timing

Verstappen wist in de openingsfase van de race veel plekken goed te maken, maar het was volgens hem nooit gelukt zonder de laatste pitstop. De timing van Red Bull was volgens Max perfect. Een ronde eerder, en de inters waren opgebrand op de droge helft van de baan, een ronde later, en de slicks waren waardeloos geworden:

"Het was best lastig op de in-lap om de beslissing te maken om over te gaan op de inters. Maar op een bepaald punt was het heel erg glad. Ik denk dat we op het juiste moment besloten om de pits in te gaan, want als we een ronde eerder gegaan waren, dan hadden we waarschijnlijk de inters vernield in de laatste sector."

Netjes blijven

Vanaf P20 op de grid had het volgens Verstappen weinig zin om zich druk te maken. Het hoofddoel was simpel: rustig blijven, kijken wat er gebeurt en uit de problemen blijven. Zeker vanaf de laatste rij wordt de race niet gewonnen in de eerste paar ronden. Zijn rust werd uiteindelijk beloond met de chaotische slotfase van de race:

"Er gebeurt een hoop op de eerste ronden en zelfs in de eerste stint, met andere auto's die elkaar ook bevechten. Je moet gewoon uit de problemen blijven en netjes blijven. En ik denk dat we dat allemaal goed gemanaged hebben. Toen kwam de cruciale beslissing om naar de inters te gaan, en alles kwam goed uit."

Volledig open

Met twee punten achterstand ligt het kampioenschap nog volledig open voor Verstappen. Afhankelijk van de situatie rond de reislijst van de Britse overheid en de invulling van de TBC-datum achtergelaten door Australië hebben we minimaal nog zes races te gaan. Met motorwissels voor Hamilton in het vooruitzicht kan het nog alle kanten op gaan.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool