Toto Wolff: 'Naar voren komen in Turkije erg moeilijk voor Hamilton'

Volgens de altijd goudeerlijke teambaas zal het helemaal niet makkelijk worden voor zijn oogappel om naar de kop van het veld te rijden.

Toto Wolff: 'Naar voren komen in Turkije erg moeilijk voor Hamilton'

Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije de snelste man, maar na een motorpenalty start hij zondagmiddag vanaf de elfde plek. Met aartsrivaal Max Verstappen op de eerste startrij naast polesitter Valtteri Bottas heeft de zevenvoudig wereldkampioen genoeg te doen om zijn leiding in het kampioenschap te kunnen behouden.

Vanwege de dominantie van Mercedes op de vrijdag en zaterdag twijfelt niemand er echter aan dat hij weinig moeite zal hebben om de aansluiting te vinden met de top.

Twijfelende Toto

Iedereen, behalve Toto Wolff. Het opperhoofd van Mercedes is er helemaal niet gerust op dat zijn oogappel zomaar naar het podium rijdt op Istanbul Park. Volgens de boomlange Oostenrijker blijkt uit de long runs van FP2 dat de Mercedes zich helemaal niet prettig voelt in het verkeer:

"Gisteren in de long runs zaten we op een bepaald moment achter een Haas en een Williams en het was heel mogelijk om ook maar dichtbij te komen. Ik denk dat de strategie meer iets zal zijn dat zal helpen morgen."

"Je moet het positief bekijken: de auto is heel snel en we starten vanaf pole. Aan de negatieve kant is het een weekend waar we de eerste rij hadden kunnen bezetten, maar dat doen we niet. We moeten naar de staart van het veld en het zal niet makkelijk zijn met alle auto's op de Medium voor Lewis behalve Yuki Tsunoda. Vooruitgang zal moeilijk worden."

Wingman's orders

Op de vraag van Sky Sports F1 of Valtteri Bottas zich op zal moeten offeren reageerde Wolff opvallend. In plaats van aan de kant gaan voor Lewis heeft Toto liever dat de Fin Verstappen van zich afhoudt en de race wint:

"We moeten naar onszelf omkijken. Valtteri wil de race winnen, dit is zijn beste kans en het helpt Lewis. De Red Bulls zijn erg competitief geweest dit weekend en over de long runs was het [nadeel van Mercedes] erger dan over een enkele ronde."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team