Toto Wolff vrijgesproken van gesjoemel aandelen Aston Martin

Het onderzoek naar Toto Wolff voor handelen met voorkennis is gestaakt. Volgens Duitse beursautoriteit BaFin is er geen reden om de gang van zaken rond Aston Martin verder te onderzoeken.

Toto Wolff vrijgesproken van gesjoemel aandelen Aston Martin

Afgelopen maandag meldde de Canadese publicatie Journal de Montreal dat Mercedes F1 chef Toto Wolff onderzocht zou worden door de Duitse en Britse financiële autoriteiten. De Oostenrijker zou zich bij de aankoop van een minderheidsaandeel van Aston Martin schuldig gemaakt hebben aan handelen met voorkennis.

Boezemvriend Stroll

Wolff zou de sterke stijging in de waarde van Aston Martin Lagonda hebben kunnen voorspellen met de kennis dat AMG-topman Tobias Moers aangesteld zou worden als CEO en het aandeel van Mercedes in Aston Martin de komende tijd vergroot zou worden. Bovendien zou Koning Toto in conclaaf gegaan zijn met boezemvriend Lawrence Stroll terwijl de steenrijke Canadees druk bezig was de macht te grijpen bij de Britse sportwagenbouwer.

Papa Stroll zou onder één hoedje gespeeld hebben met Koning Toto.

Geen aanwijzigingen

De soap rond de aandelen van AML is inmiddels echter alweer voorbij. Volgens Reuters heeft de Duitse financiële autoriteit BaFin het onderzoek naar de handelingen van Wolff en co gestaakt.

De beurswaakhond zou geen concrete aanwijzingen gevonden hebben voor handeling met voorkennis, aldus een woordvoerder: "Ik kan bevestigen dat BaFin de transacties bekeken heeft met betrekking tot verdenkingen van handelen met voorkennis, maar geen aanwijzigingen gevonden heeft."

Hoewel de Britse Financial Conduct Authority niet gereageerd heeft op de vooruitgang van de zaak, mogen we uit de opmerkingen van BaFin aannemen dat de FCA tot dezelfde conclusie gekomen is.

Zakken gevuld

Voor Wolff en Stroll is daarmee de kous definitief af. Kennelijk ging het dus niet om duistere dealtjes via de achterdeur, maar gewoon toevallig extreem goede zetten van een stel topmannen in de zakenwereld. Beide mannen zijn er immers met flink diepere en beter gevulde zakken uit gekomen, en dat is uiteindelijk toch het enige dat telt.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1