Papa Stroll gooit oud F1-circuit in de verkoop

Je leest het goed. Lawrence Stroll's persoonlijke F1-circuit kan van jou zijn.

Papa Stroll gooit oud F1-circuit in de verkoop

Het is voor elke goedgeaarde autoliefhebber een ultieme droom. Mensen zoals Lawrence Stroll maken van zo'n droom gewoon een realiteit. De huidige eigenaar van Aston Martin en het duurbetaalde stoeltje van zoon Lance heeft namelijk ook een oldschool Formule 1-circuit in zijn portfolio. Tenminste, nog wel. De Canadese miljardair wil namelijk van Le Circuit Mont-Tremblant af.

Mont-Tremblant

Mont-Tremblant werd in 1964 geopend en was vier jaar later al het toneel van de Grand Prix van Canada. Het circuit verving daarmee Mosport Park, waar de eerste Canadese GP's verreden werden. De race werd gewonnen door McLaren's Denny Hulme. Na een jaartje ertussenuit kwam het F1-circus weer terug in 1970. Jacky Ickx pakte dat jaar de overwinning in zijn Ferrari.

Denny Hulme op weg naar de overwinning, Mont-Tremblant 1968.

Mont-Tremblant verloor de Grand Prix weer aan Mosport vanwege het extreme hobbelige wegoppervlak, dat door de strenge winters kapot ging. Hier waren de fragiele F1-wagens niet tegen bestand. In plaats daarvan werd het circuit een vaste noot op de Noord-Amerikaanse agenda. Can Am, Trans Am, Grand Am en USAC Champ Car deden stuk voor stuk het circuit aan. De prachtige omgeving van Quebec en het glooiende circuit maakten het een populaire bestemming.

Stroll

In 2000 werd het circuit overgenomen door Lawrence Stroll. Met behulp van circuit-ontwerper Alan Wilson gaf Stroll het verouderde circuit een nieuwe impuls. In 2004 waren de vele modificaties en modernisaties af. Drie jaar later kwam er voor het laatst een groot kampioenschap op bezoek: de Champ Car Series. De race werd gewonnen door onze eigen Robert Doornbos.

Recent vernieuwd

Naast de aanpassingen in 2004 is er nog een hoop gebeurd aan het klassieke circuit. Recent is de baan opnieuw geasfalteerd en verbreed van 8.5 naar 12 meter. Daarnaast zijn er nieuwe grindbakken en uitloopzones aangelegd om aan nieuwere FIA-standaarden te voldoen. Last but not least is de pitstraat compleet vernieuwd, compleet met nieuwe persbox, tijdwaarneming en medische faciliteiten. Het circuit is 4.27 kilometer lang en telt 17 bochten.

$8.5 miljoen?!

Volgens lokale publicatie Le Guide de l'Auto is het circuit plus alle faciliteiten zo'n $8,5 miljoen waard. Dat lijkt een schijntje voor een volledige operationeel circuit. Het gat dan ook niet om de marktwaarde, maar een waarde-inschatting van de lokale gemeente. De marktwaarde zal ongetwijfeld veel hoger liggen. Heb je al een goede loterijticket te pakken? Bekijk de advertentie voor Mont-Tremblant hier. Je hebt nog tot 15 april om een bod uit te brengen.

Koop dan!
Autosport
  • Le Circuit Mont-Tremblant, McLaren
  • Walt