Dit is de eerste Aston Martin Formule 1 in 61 jaar

De Aston Martin AMR21 is hier. Met de groene Mercedes moeten Sebastian Vettel en Lance Stroll de aansluiting gaan vinden met de kop van het veld.

Dit is de eerste Aston Martin Formule 1 in 61 jaar

Het is eindelijk zover: de terugkeer van Aston Martin in de Formule 1. Het roemruchte Britse merk klooide in 1959 en 1960 wat aan met omgekatte sportwagens, maar komt 61 jaar na dato revanche nemen. Met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en golden boy Lance Stroll in de gelederen moet het team van daddy Lawrence de sprong gaan maken van competente middenvelder naar kampioenschapskandidaat. Met behulp van Bond girl Gemma Arterton, American Football quarterback Tom Brady en James Bond-acteur Daniel Craig werd de AMR21 aan het publiek gepresenteerd.

Papa Stroll was ook van de partij

Groene Mercedes

Zoals we weten verandert er door de pandemie vrij weinig aan de regels voor 2021. De auto's zijn voor ongeveer zestig procent gelijk aan hun voorgangers. Dat betekent dat de Aston Martin AMR21 grotendeels de Racing Point RP20 is. Die auto was op zijn beurt eigenlijk niet veel meer dan een kopie van de Mercedes W10 uit 2019. Je zou dus kunnen zeggen dat de Aston 60% Mercedes is.

De livery

Met de toevoeging van nieuwe sponsor Cognizant werd verwacht dat de livery een mix van blauw en het traditionele British Racing Green zou zijn. Veel fans hoopten daarmee op een verwijzing naar de iconische Jordan 191, de eerste auto van het team dat nu Aston Martin is.

Het behoud van sponsor BWT heeft er echter voor gezorgd dat de AMR21 het groen combineert met het opvallende felroze zoals we dat van de Racing Point kennen. De combinatie komt wat ons betreft een stuk beter uit dan gedacht. Het is voor het team te hope dat de mooie kleuren een mooie toekomst betekenen.

Formule 1
  • Aston Martin Cognizant F1 Team