Aston Martin safety car wisselt Mercedes af in 2021

Aston Martin zal in 2021 naast Mercedes-AMG een safety car in gaan zetten. De auto's zullen elkaar per Grand Prix gaan afwisselen.

Aston Martin safety car wisselt Mercedes af in 2021

De terugkeer van Aston Martin in de Formule 1 wordt in 2021 kracht bijgezet door een model in te zetten als officiële F1 Safety Car.

Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat een auto zonder ster op de motorkap bij een Grand Prix aanwezig zal zijn. Al in 1996 begon Mercedes zijn relatie met de sport door het inzetten van een C36 AMG op Magny-Cours.

Twee handen op een buik

De keuze om de last te delen tussen Mercedes en Aston Martin komt niet uit de lucht vallen, zo meldt Autosport. De band tussen de twee merken is de laatste tijd steeds sterker geworden door investeringen in aandelen van Aston Martin vanuit Mercedes.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft daarnaast een persoonlijk aandeel in het Britse merk en is goed bevriend met grootaandeelhouder en Racing Point chef Lawrence Stroll. Mercedes geeft uiteindelijk dus niets op door om de race een Vantage een paar rondjes te laten rijden.

Recordseizoen

Naast de marketing-kansen komt het aantrekken van Aston Martin goed uit voor Mercedes, aangezien 2021 het langste seizoen in de geschiedenis van de sport zou moeten worden.

Corona-gerelateerde afzeggingen daargelaten moeten er volgend jaar maar liefst 23 Grand Prix verreden worden. Door af te wisselen tussen de merken zouden de kosten hiervoor gedeeld kunnen worden.

Geen Aston Medical Car

Aangezien de Mercedes-AMG GT R en de Aston Martin Vantage de motor delen en in dezelfde klasse vallen is het logisch dat de twee elkaar kunnen vervangen.

Voor de rol van Medical Car hoeven we echter niet te hopen op een aangepaste Rapide. Mercedes zal de praktische C63 S Estate gewoon blijven inzetten.

Formule 1
  • Mercedes-Benz