Amerikaan verkreukelt Bugatti Chiron Pur Sport ($4 miljoen!) bij testrit

Een blokje om met een Chiron eindigde in tranen.

Amerikaan verkreukelt Bugatti Chiron Pur Sport ($4 miljoen!) bij testrit

De Bugatti Chiron Pur Sport is (afgezien van de Bolide) de meest sportieve auto die Bugatti op dit moment maakt. Dankzij heftige aanpassingen aan de ophanging zou de Pur Sport niet alleen in een rechte lijn zijn mannetje moeten staan. Maar alles valt of staat natuurlijk met degene achter het stuur. Een man uit het Amerikaanse St. Louis, Missouri kwam daar op een pijnlijke manier achter.

Dure Corolla

In een bijzonder korte video zien we een grijze, gehavende Chiron Pur Sport bij een gedeukte Toyota Corolla. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat de Bugatti-bestuurder zich heeft laten verrassen door de immense power van de achtliter, quad-turbo W16 achter de voorstoelen. Met 1.500 pk, 1.600 Nm en 0-100 in 2.4 seconden kun je nog wel eens uitschieten met het gaspedaal.

4 miljoen

De grijze Pur Sport lijkt licht beschadigd, maar een reparatie zal nooit goedkoop zijn. Je kunt niet zomaar even langs de lokale variant van de KwikFit om een voorbumper te bestellen. De Chiron Pur Sport wordt in een beperkte oplage van slechts 60 exemplaren gebouwd en moet per stuk zo'n 4 miljoen dollar (€3.368.540) opbrengen.

Youtube-faam

Aangezien er zo weinig Pur Sport's zijn is het geen verrassing dat dit exemplaar al eerder in de spotlight is geweest. Het zou namelijk gaan om de auto waar YouTuber Shmee150 het Duitse circuit van Bilster Berg en de straten van Miami onveilig gemaakt heeft.

Algemeen
  • Bugatti
  • MrBigpoops