Pagani Utopia trotseert overspoelde straten van Dubai (video)

Regen of zand, deze Pagani-rijder stopt nergens voor. 

Pagani Utopia trotseert overspoelde straten van Dubai (video)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Dubai zich op dit moment in een bizarre situatie bevindt. De normaal gesproken gortdroge Emiraat wordt de laatste tijd geteisterd door extreme regen.

Een stad in het midden van de woestijn is uiteraard niet berekend op het afvoeren van al dat water. Op sommige plekken bleef het dan ook metershoog achter. Dat betekende bovendien dat een hoop peperdure bolides waterschade opliepen.

Utopie

Niet elke Emirati is echter even rouwig om de omstandigheden. De eigenaar van een Pagani Utopia had er zelfs duidelijk lak aan. De beste man werd gesnapt toen hij in zijn minimaal 2,5 miljoen euro kostende hypercar over de overstroomde straten tufte. Gelukkig viel het op die specifieke plek mee met de hoeveelheid water. De diepere regio's zijn immers het domein van Tesla's.

Pagani zal slechts 99 exemplaren gaan bouwen van de Utopia, waarvan allemaal al verkocht zijn. Dat stoort deze bestuurder duidelijk niet. We kunnen het alleen maar aanmoedigen dat hij de 864 pk sterke zesliter twin turbo V12 ook echt gebruikt.

Wat vind jij? Held, of heiligschennis?

Cargasm
  • Pagani