Pagani toont nieuwe roadster-versie van de Utopia

Pagani heeft een nieuwe versie van de Utopia onthuld. De superdeluxe hypercar heeft nu ook een roadster-variant.

De nieuwe Pagani Utopia roadster

De Utopia werd in 2022 officieel onthuld als derde auto van Pagani, na de Huayra en de iconische Zonda. Die versie van de Utopia was een coupé, maar nu brengt Pagani dus een roadster-variant uit.

En daarin heeft Pagani iets bijzonders gedaan. Meestal wordt de coupé eerst ontwikkeld als een soort standaard-model en slopen ze dan het dak eraf om een roadster versie te maken. Dat betekent dat de roadster vaak een beetje minder verfijnd is, iets minder strak. En ook vaak wat zwaarder, omdat de auto niet ingericht is op de nieuwe onderdelen die nodig zijn om het schuifdak goed te regelen.

Dat is hier wel anders. Pagani heeft namelijk de coupé en de roadster tegelijkertijd ontwikkeld om te zorgen dat beide versies de best mogelijke versie van zichzelf zijn. Daardoor is de roadster dus even zwaar - of eigenlijk, licht - als de coupé. De 1280 kilo van de Utopia is best weinig vergeleken met de concurrentie. Het is bijvoorbeeld ruim honderd kilo lichter dan de McLaren Artura en bijna vijfhonderd kilo lichter dan de Lamborghini Revuelto.

De verdere details zijn dus ook niet heel anders dan die van de oorspronkelijke Utopia. Een V12-motor (“zonder enige elektrische of hybride ondersteuning”) die 852 PK levert. Een topsnelheid van 350 km/u. Achterwielaandrijving, de motor achterin. En elke millimeter is van carbonfiber of titanium gemaakt.

De nieuwe Pagani Utopia roadster ziet officieel het daglicht volgende maand tijdens de Monterey Car Week. Wie hoopt een Utopia in handen te krijgen, wensen we overigens erg veel succes: er worden slechts 130 modellen gemaakt en die kosten een mooie €3.1 miljoen per stuk.

Cargasm
  • Pagani