Pagani laat nieuwe V12 trackspecial horen 

Yes! Horacio en zijn kunstenaars hebben weer een nieuw V12 racemonster gecreëerd. Met een goddelijke geluidsopname maakt Pagani ons alvast even lekker.

Pagani laat nieuwe V12 trackspecial horen 

Terwijl alles om in de autowereld steeds verandert blijft het bij Pagani gelukkig lekker bij het oude. Ondanks de introductie van de twin turbo Huayra in 2011 zet het iconische merk van de voormalige Lamborghini-designer nog altijd prachtige bolides met een gillende, natuurlijk ademende V12 neer.

Soms is dat een van de zoveelste 'allerlaatste' Zonda's, maar meestal blijft de zesliter AMG-motor uit de CLK GTR GT1-machine behouden voor het circuit. Het laatste wapenfeit in die serie is de monsterlijke, 850 pk sterke Huayra R.

Nieuw monster

Ondanks geroezemoes over een EV is Horacio Pagani nog altijd niet klaar met de klassieke V12. Via Instagram heeft Pagani namelijk laten weten dat er nog een exotische trackspecial op het programma staat. De creatie van skunk works Pagani Atelier mocht zich in een korte video al even laten horen.

Révolucion

Wat deze nieuwe creatie precies is laat Pagani nog niet los, maar we kunnen wel een gokje wagen. Van voorganger Zonda R kregen we immers nog een evolutie in de vorm van de Révolucion. De kans is groot dat de Huayra R dezelfde behandeling zal gaan krijgen. We houden echter alsnog hoop op iets met een uniek silhouet, wellicht afgeleid van bolides als de Codalunga en de Utopia.

Formule 1
  • Pagani Automobili, RM Sotheby's