Fake news: SSC Tuatara is niet de snelste

Vorige week zette het Amerikaanse SSC een nieuw snelheidsrecord voor productieauto's met de 1750 pk-sterke Tuatara. De onboard van de recordpoging heeft echter de nodige vragen opgeroepen. Supercar Youtuber Shmee150 legt in een video uit wat er schort aan de beelden. Het lijkt er namelijk op dat SSC niet helemaal eerlijk is.

Fake news: SSC Tuatara is niet de snelste

De automotive wereld was geschokt toen SSC via TopGear de beelden van hun recordpoging de wereld in slingerde. De door een eigenaardige 360-graden fish-eye lens gedomineerde video toonde volgens de telemetrie aan dat de Tuatara met kinderlijk gemak 531 kilometer per uur aantikte.

Het ging zo makkelijk dat er bij sommige mensen alarmbelletjes gingen rinkelen. Zo ook by Shmee150, de bekende supercar Youtuber. De Brit zat op een regenachtige dag verveeld thuis en besloot zijn vermoedens te onderbouwen met harde feiten.

Met gebruik van de beelden van de eerdere recordrun van Koenigsegg op hetzelfde stuk snelweg bij Las Vegas en de technische gegevens van de SSC Tuatara toont Shmee in een video aan dat het niet helemaal snor zit met de recordsnelheid van de SSC.

Algemeen
  • Shmee150